1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 19 º

Extern

Cioloş: Olanda nu a condiţionat intrarea României în Schengen de relaţia dintre portul Constanţa şi Rotterdam

Premierul Dacian Cioloş a declarat joi că niciun politician din Olanda nu a condiţionat intrarea României în Schengen de o eventuală punere în relaţie a portului Constanţa cu Rotterdam, potrivit Agerpres.

01 sep, 2016 | Agerpres

'Mie nu mi-a cerut nimeni portul Constanţa când am fost în Olanda ca să intrăm în Schengen. (...) Niciun politician din Olanda cu care am discutat n-a condiţionat relaţia dintre portul Constanţa şi Rotterdam de intrarea României în Schengen. (...) Pot să vă asigur că, cel puţin la nivelul meu, nu s-a pus problema asta', a spus premierul Cioloş, răspunzând unei întrebări în timpul Dialogului cu cetăţenii, organizat de Comisia Europeană, la care a fost prezent şi vicepreşedintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen.

Totodată, premierul Cioloş a precizat că trebuie crescută performanţa portului Constanţa, înainte de a vorbi despre privatizarea sa.

'Am transmis şi acolo, pentru că e o companie de stat portul Constanţa. Înainte de a vorbi de privatizări la portul Constanţa sunt nişte lucruri pe care noi trebuie să le facem în România pentru a creşte performanţa portului, să terminăm acolo cu nişte lucruri care nu funcţionează bine de mai mulţi ani. (...) Dacă ne mulţumim doar cu faptul că natura ne-a plasat bine acolo nu e suficient ca să facem afaceri performante. Deci trebuie să folosim ce ne-a dat natura şi să ne folosim şi inteligenţa şi onestitatea şi eficienţa ca să punem portul ăla încet, încet pe picioare şi acolo iar trebuie câţiva ani şi pe urmă vom vedea cu cine o să se decidă să se facă parteneriat', a mai afirmat Cioloş.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO