1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 4 º

News

Cioloş: Regret că nu am reuşit să dăm încredere mai multor români că implicarea civică nu e un lux

Premierul Dacian Cioloş a transmis luni un mesaj în care mulţumeşte celor care au votat la parlamentare, exprimându-şi, totodată, regretul că nu s-a reuşit să se dea încredere mai multor români pentru a se implica civic.

12 dec, 2016 | Agerpres

'Vă mulţumesc tuturor celor care aţi ieşit ieri la vot şi, indiferent de opţiunile politice, v-aţi câştigat legitimitatea de a monitoriza mandatul viitorului Parlament şi al următorului Guvern. Vă încurajez să vă păstraţi şi să vă dezvoltaţi spiritul civic, pentru ca democraţia noastră să continue să evolueze spre una activă şi participativă. Mărturisesc că m-aş fi bucurat să pot mulţumi astăzi mai multor oameni, îndeosebi tineri, care să fi participat la vot şi să fi asigurat o mai mare reprezentare şi legitimitate scrutinului de ieri. Însă şi absenteismul este o alegere şi este un semnal căruia, pentru a da substanţă democraţiei, trebuie să-i identificăm resorturile. Regret că nu am reuşit să dăm încredere mai multor români că implicarea civică nu este un lux, ci un element esenţial al democraţiei', a scris Cioloş pe Facebook.

El a adăugat că respectă 'opţiunea politică a fiecăruia, ca esenţă a spiritului democratic'.

'Principalul mesaj pe care eu l-am perceput după scrutinul de ieri este că România trebuie să rămână ţara în care legea şi oamenii să fie respectaţi, în care libertăţile şi valorile fundamentale să fie garantate şi promovate, în care avem nevoie de proiecte vizionare care să ne unească şi nu să ne dezbine. Societatea românească are nevoie de oameni care să spună lucrurilor pe nume, fără patimă, fără să sădească frica, fără să contribuie la divizarea societăţii. Avem responsabilitatea să construim împreună un mai bine comun, o societate matură. Sper că vom reuşi să construim în continuare pe adevăr şi nu pe minciună. Îmi doresc din tot sufletul ca România să continue să aibă o guvernare responsabilă, deschisă, onestă. Vă mulţumesc pentru sprijin şi pentru miile de mesaje pe care le-am primit noaptea trecută!', a arătat Dacian Cioloş.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO