1EUR = 4.7834 RON | Bucureşti 9 º

News

Cioloş: Sper ca săptămâna viitoare să punem în dezbatere publică un prim proiect de lege a salarizării unitare

Premierul Dacian Cioloş afirmă că săptămâna viitoare ar putea fi pus în dezbatere publică proiectul legii salarizării unitare, arătând că obiectivul actului normativ este eliminarea dezechilibrelor, în limitele bugetului, scrie Agerpres. 

27 mar, 2016 | Agerpres

'Ceea ce facem acum şi sper eu ca săptămâna viitoare să fim în măsură să punem în dezbatere publică un prim proiect de lege a salarizării unitare. Vedem acum marjele de creştere a bugetului salarizării pe care îl avem pe următorii patru ani şi cu acele marje obiectivul este să ducem salariile mai mici şi dezechilibrele salariilor mai mici în sus. Salariile care deja sunt mari în unele ministere nu le vom putea creşte. Nu vom putea creşte toate salariile, dar vom elimina cel puţin dezechilibrele în interiorul aceleaşi instituţii şi pe cât posibil şi între instituţii', a spus Cioloş, într-un interviu difuzat duminică de Pro Tv.

Premierul a arătat că prin acest proiect se urmăreşte să fie date sporuri acolo unde acestea se justifică şi, de asemenea, actul normativ va include elemente de performanţă.

'Vom lăsa o marjă în suplimentarea salariului pe baza criteriilor de performanţă şi vom veni pe urmă în pachetul privind reforma administraţiei cu câteva elemente legate de obiectivarea măsurării performanţei', a mai spus Cioloş.

În ceea ce priveşte majorarea salariilor medicilor, premierul a afirmat că dacă va exista o marjă când va fi analizată rectificarea bugetară nu o să se împotrivească.

'Am avut o discuţie cu dl ministru al Sănătăţii. Dânsul mi-a spus că are intenţia să vină cu această propunere. Este devreme să dau un răspuns. Limitele bugetului le cunoaştem. Nu putem să trecem peste aceste limite. (...) Lucrurile le vom discuta în momentul în care vom vedea marja bugetară. (...) Inclusiv o creştere a salariilor medicilor consider că este un mod bun de a folosi aceşti bani', a mai arătat Cioloş.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO