1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 18 º

News

Cioloş: Trebuie analizate legile privind pensiile speciale. În sistemul de pensii trebuie să avem o abordare unitară

Premierul Dacian Cioloş a declarat joi seară că trebuie analizate, la un moment dat, legile care permit acordarea pensiilor speciale, fiind de părere că în sistemul de pensii e nevoie de o abordare unitară, cu aplicarea aceloraşi principii.

17 noi, 2016 | Agerpres

'Sper (să avem la un moment dat o lege unitară a pensiilor - n.r), dacă nu se continuă şi în Parlamentul viitor cu abordarea asta de pensii speciale pentru fiecare categorie. (...) Nu vreau să comentez pentru o categorie sau alta, dar, ca principiu, trebuie să ne hotărâm: vrem un cadru general de acordare a pensiilor pe baza unor criterii şi să avem o abordare unitară, nu neapărat egală, dar unitară cel puţin, să aplicăm aceleaşi principii...', a afirmat Cioloş, la TVR1.

Premierul nu a exclus varianta ca pentru anumite categorii să existe pensii speciale, însă a subliniat că, dacă se va continua acordarea unor astfel de venituri în toate domeniile, se va ajunge la un blocaj.

'Sigur, pot să fie anumite categorii speciale pentru care se poate decide politic din motive de importanţă socială a sectoarelor respective să se meargă şi dincolo de principiul contributivităţii. Dar, dacă se merge la toate categoriile dincolo de principiul contributivităţii, avem o problemă de a asigura bugetul pentru pensii şi atunci, la fel, punem în pericol plata pensiilor pe termen mediu, pe termen lung. Dată fiind acumularea de pensii speciale în aceşti ultimi ani, cred că la un moment dat vor trebui puse pe masă toate aceste legi de pensii speciale şi văzut cum tratăm sistemul de pensii din România ca să nu ajungem la situaţia în care să nu putem plăti aceste pensii pentru că n-o să mai fie cine să contribuie la ele', a susţinut prim-ministrul.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO