Ciprian Ciucu: Lucrările de la Prelungirea Ghencea au avansat, dar nu sunt la nivelul la care mă aşteptam

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, declară că lucrările de la Prelungirea Ghencea au avansat, dar că acestea nu sunt la nivelul la care se aştepta, menţionând în acest sens că "nu există front de lucru" pe tronsonul str. Râul Doamnei - str. Valea Oltului.
AGERPRES - mar, 16 aug. 2022, 15:14
Ciprian Ciucu: Lucrările de la Prelungirea Ghencea au avansat, dar nu sunt la nivelul la care mă aşteptam

Într-o postare pe Facebook, Ciucu menţionează că a vizitat marţi dimineaţă şantierul, alături de directorul Trustului de Clădiri Metropolitane, Cristian Hiver, şi directorul SC Energetica Servicii, Cristian Anton.

„Lucrările au avansat, dar nu sunt la nivelul la care mă aşteptam să fie. Procedurile care ar fi permis ca lucrările să prindă viteză nu au fost parcurse de către Primăria Municipiului Bucureşti, cea care derulează acest important obiectiv de investiţii”, precizează Ciucu, lider al PNL Bucureşti.

Potrivit acestuia, „veştile bune” sunt legate de faptul că s-a lucrat pe tronsonul bd. Braşov – str. Râul Doamnei, astfel încât lucrările de utilităţi sunt aproape gata, iar în luna acesta va fi finalizat proiectul de semaforizare şi circulaţie.

„Veştile proaste” însă au legătură cu faptul că „nu există front de lucru” pe tronsonul următor, str. Râul Doamnei – str. Valea Oltului. În acest sens, Ciucu adaugă faptul că nu au fost finalizate exproprierile şi intabulările, „deşi Sectorul 6 a pus o parte din bani încă de anul trecut, 10 milioane de lei”. De asemenea, nu a fost predat amplasamentul către compania municipală pentru a începe demolările.

„Nici acum nu au fost majoraţi indicatorii tehnico-economici iar compania municipală (care şi-a crescut capacitatea) nu are certitudinea că poate continua lucrările, costurile actuale fiind în realitate mai mari decât au fost prevăzute iniţial. Îl rog pe primarul general şi Direcţia de Investiţii a PMB să pună mai repede pe ordinea de zi a CGMB noii indicatori”, spune primarul.

Proiectul iniţial, susţine el, a fost ‘prost întocmit de fosta administraţie’ şi are „nevoie serioasă” de reproiectare.

„Acesta este o chestiune cunoscută la nivelul PMB şi este extrem de serioasă! Fără reproiectare, nu va exista front de lucru! Acum reproiectarea se face de către Energetica servicii la un cost ridicol de 2.300 de lei pe lună. Este nevoie de minim 8 sau 9 proiectanţi pentru această reproiectare. Rog Direcţia de Investiţii să le actualizeze contractul în consecinţă! Nu mai putem sta”, scrie Ciucu.

Edilul mai menţionează că i-a semnalat aceste aspecte primarului general, Nicuşor Dan, dar că „nu s-a întâmplat nimic”. Totodată, subliniază că postarea sa nu reprezintă „un atac” la adresa edilului şef, pe care PNL îl susţine în continuare în Consiliul General, ci „o informare şi un exerciţiu de transparenţă”. El reaminteşte că în campania electorală, cetăţenilor li s-a promis că vor fi deblocate lucrările în Prelungirea Ghencea.

„Mă veţi întreba de ce spun aceste lucruri public şi nu le transmit direct PMB şi domnului primar general. Simplu, le-am spus deja repetat în privat, am participat la şedinţe, am trimis adrese. A trecut timpul şi nu s-a întâmplat nimic. Toate aceste lucruri de mai sus nu au avut nicio legătură (nu sunt dependente) cu blocarea pentru 3 săptămâni a conturilor PMB. Am cerut PMB să schimbe contractul, fazarea lucrărilor, şi să nu se aştepte după executarea liniilor de tramvai, care sunt foarte scumpe şi pentru care nu sunt acum bani, să prioritizeze partea rutieră, pentru că mâine-poimâine Pasajul Domneşti va fi gata şi va atrage şi mai mult trafic”, precizează acesta.

Te-ar mai putea interesa și
Romeo Ghica, Hercesa: Cea mai mare parte a cererii este pentru apartamentele care se încadrează în plafonul de TVA de 9%
Romeo Ghica, Hercesa: Cea mai mare parte a cererii este pentru apartamentele care se încadrează în plafonul de TVA de 9%
Dezvoltatorul imobiliar Hercesa România demarează lucrările de construcție la cel de-al doilea bloc de apartamente din proiectul Stellaris de lângă stadionul Steaua. Peste 80% din apartamentele......
Promelek XXI mizează pe un avans cu 25% al business-ului pe segmentul soluțiilor de energie regenerabilă
Promelek XXI mizează pe un avans cu 25% al business-ului pe segmentul soluțiilor de energie regenerabilă
Promelek XXI își propune să capitalizeze pe oportunitățile din programele PNRR și AFM, punând accent pe soluțiile ...
Depozitele la bănci au crescut cu 4,5%, în martie 2024 – date BNR
Depozitele la bănci au crescut cu 4,5%, în martie 2024 – date BNR
Depozitele rezidenţilor clienţi neguvernamentali au crescut în luna martie 2024 cu 0,3% faţă de luna anterioară, până ...
Tesla promite noi maşini, „mai accesibile”, chiar dacă a renunţat la low-cost-ul Model 2
Tesla promite noi maşini, „mai accesibile”, chiar dacă a renunţat la low-cost-ul Model 2
Constructorul american de automobile electrice Tesla a anunţat, marţi seara, că va introduce noi modele la începutul ...