Cipru: Proteste de stradă faţă de numirea unui nou consiliu director la Bank of Cyprus

Adunarea generală anuală de la Bank of Cyprus a desemnat joi un nou consiliu director, în condiţiile în care aproximativ 300 de persoane au încercat să intre cu forţa în sediul băncii, nemulţumite de restructurarea din luna martie 2013 care a condus la pierderi importante pentru o parte din deponenţii celei mai mari bănci cipriote, transmite AFP.
Economica.net - joi, 20 nov. 2014, 17:36
Cipru: Proteste de stradă faţă de numirea unui nou consiliu director la Bank of Cyprus

Fostul director de la Deutsche Bank, Josef Ackermann, 66 de ani, a fost numit în fruntea Consiliului de Administraţie de la Bank of Cyprus, în timp ce rusul Vladimir Strzhalkovskiy va rămâne în funcţia de vice-preşedinte. Din noul consiliu director mai fac parte CEO-ul John Patrick Hourican, Ioannis Zographakis, Marios Kalochoritis, Arne Berggren, Maksim Goldman, Christodoulos Patsalides, Wilbur Ross şi Michalis Spanos.

În acest timp, mai multe sute de persoane s-au adunat în faţa sediului băncii, au aruncat cu pietre şi diferite obiecte spre clădire şi chiar au încercat să treacă de un cordon de poliţie pentru a intra în sediul băncii. Manifestanţii, din care o mare parte sunt deponenţi care şi-au pierdut o parte semnificativă din bani în urma restructurării sectorului bancar cipriot, au scandat sloganuri ostile faţă de ministrul de Finanţe, Harris Georgiades, atunci când acesta a intrat în clădire, scrie Agerpres.

‘Ne vrem banii înapoi iar hoţii să meargă la puşcărie’, au strigat protestatarii, nemulţumiţi că nu li s-a permis să vorbească la Adunarea generală anuală.

În primăvara anului trecut, în schimbul unui program de ajutor de 10 miliarde de euro, Ciprul a acceptat să închidă a doua mare bancă locală, Laiki Bank, şi, de asemenea, să impună pierderi deponenţilor la Bank of Cyprus, cea mai mare bancă comercială cipriotă.

Pe piaţa din România, în luna martie 2013, Marfin Bank România a preluat de la sucursala locală a Bank of Cyprus depozite în valoare totală de 77 de milioane euro şi active brute de 82 de milioane euro, precum şi personalul implicat în administrarea acestor contracte.

Te-ar mai putea interesa și
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie. ...
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...