1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

Finanţe şi bănci

Cipru: Zona euro a aprobat eliberarea unei tranşe de 1,5 miliarde euro

Miniştrii de Finanţe din zona euro şi-au dat vineri acordul pentru eliberarea următoarei tranşe de 1,5 miliarde de euro din programul de ajutor în valoare de 10 miliarde de euro destinat Ciprului, transmite AFP.

13 sep, 2013 | Agerpres

Transferul fondurilor se va realiza la sfârşitul lunii septembrie, după aprobarea oficială a Mecanismului European de Stabilitate (MES), fondul de susţine a zonei euro, a indicat Eurogrupul într-un comunicat dat publicităţii la sfârşitul reuniunii de la Vilnius.

Decizia zonei euro a fost luată după prima misiune de evaluare a troicii (Comisia Europeană, Banca Central Europeană şi Fondul Monetar Internaţional), care s-a încheiat cu rezultate pozitive. 'Autorităţile cipriote au luat măsuri decisive pentru a stabiliza sectorul financiar, a îndeplini obiectivele bugetare şi a avansa reformele structurale', se arată în comunicatul miniştrilor de Finanţe din zona euro.

În ceea ce priveşte Fondul Monetar Internaţional, un alt creditor al Ciprului, acesta trebuie să se pronunţe în data de 16 septembrie cu privire la acordarea unei noi tranşe de 86 milioane de euro.

După lungi negocieri troica FMI, CE, BCE a acceptat la finele lunii martie să acorde Ciprului un împrumut de 10 miliarde de euro, în schimbul unui plan de măsuri economice (creşteri de impozite, privatizări, etc.) şi a restructurării drastice a sectorului său financiar.

Până acum Mecanismului European de Stabilitate a acordat Ciprului împrumuturi în valoare de trei miliarde de euro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO