1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 8 º

Extern

Circa 1,1 milioane de greci angajaţi în sectorul privat nu sunt plătiţi la timp sau chiar deloc

Criza economică, care a dus la o rată record a şomajului de 27,6%, face ca muncitorii eleni să fie atât de speriaţi că îşi vor pierde slujbele încât 1,1 milioane dintre ei muncesc fără să fie plătiţi cu lunile sau chiar deloc, relatează portalul Greek Reporter.

02 sep, 2013 | Mediafax

Datele provin de la Inspectoratul Muncii, care a constatat că numai 700.000 din 1,8 milioane de angajaţi în sectorul privat îşi primesc salariile la timp.

Instituţia nu a precizat dacă firmele profită de criză pentru a întârzia salariile sau să nu le plătească deloc şi nici ce ar trebui făcut în legătură cu încălcarea legislaţiei muncii.

Întârzierea plăţilor variază între trei şi 12 luni, iar unii angajaţi suspectează că nu vor fi plătiţi deloc şi că guvernul nu va face nimic în această privinţă.

În acest an, 1 milion de angajaţi nu au beneficiat de concedii plătite.

Datele arată că în pofida legilor în vigoare şi a amenzilor ocazionale aplicate companiilor care nu le respectă, plângerile din partea angajaţilor sunt foarte rare, din cauza fricii că vor fi concediaţi, dar şi a faptului că este mult mai ieftin pentru firme să plătească amenzile decât personalul.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO