Circa 100 de tancuri ruseşti au intrat în numai trei zile în Ucraina – MAE ucrainean

Aproximativ 100 de tancuri ruseşti au intrat în decurs de trei zile, din 15 până pe 17 noiembrie inclusiv, pe teritoriul Ucrainei, iar concentrări de forţe combatante şi echipamente militare ruse se înregistrează în direcţiile Doneţk, Debalţevo şi Lugansk, a declarat marţi Evgheni Perebiinis, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean, citat de agenţia de presă Interfax-Ukraina.
Economica.net - mie, 19 nov. 2014, 08:53
Circa 100 de tancuri ruseşti au intrat în numai trei zile în Ucraina - MAE ucrainean

Potrivit acestuia, câteva convoaie cu echipamente militare, inclusiv tunuri, tancuri şi lansatoare multiple de rachete au trecut din Rusia pe teritoriul Ucrainei prin punctele de graniţă de la Izvarino şi Novoazovsk, controlate de rebeli. De asemenea, la Ilovaisk a sosit un tren cu 12 vagoane de muniţii.

În plus, în localitatea Kamâşnoe din regiunea Lugansk a fost detectată o acumulare de forţe în număr de peste 3.000 de combatanţi, precum şi un număr mare de tunuri şi mortiere, a indicat purtătorul de cuvânt citat, adăugând că autorităţile de la Kiev informează cu regularitate ţările occidentale cu privire la infiltrările de echipamente şi combatanţi din Rusia.

Moscova şi-a pierdut încrederea din partea comunităţii internaţionale, încăpăţânându-se să nege evidenţele, a mai spus el.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, declarase anterior că Rusia continuă să-şi crească prezenţa militară atât în Ucraina, cât şi la graniţă, încălcând astfel acordurile de la Minsk privind încetarea focului în partea de est a Ucrainei.

‘Noi vedem mişcări de militari, de echipamente, tancuri, artilerie, sistemelor de apărare antiaeriană’, a declarat marţi Jens Stoltenberg, acuzând Rusia de destabilizarea situaţiei din estul Ucrainei.

Te-ar mai putea interesa și
Ucraina acuză Rusia că a atacat din nou Insula Şerpilor. Moscova confirmă
Ucraina acuză Rusia că a atacat din nou Insula Şerpilor. Moscova confirmă
Forţele ruse au atacat din nou joi Insula Şerpilor din Marea Neagră, fiind afectat un chei ca urmare a impactului a două rachete, a anunţat purtătorul de cuvânt al administraţiei militare......
Premierul britanic Boris Johnson a demisionat, anunţă BBC
Premierul britanic Boris Johnson a demisionat, anunţă BBC
Premierul britanic Boris Johnson demisionează, au relatat joi mai multe mijloace de informare în masă, inclusiv BBC, transmite ...
ROBOR creşte semnificativ şi atinge noi recorduri – 7.07.2022
ROBOR creşte semnificativ şi atinge noi recorduri – 7.07.2022
ROBOR creşte semnificativ şi atinge cele mai mari valori din 2010 şi până acum.
Simultec Măgurele va livra simulatoare de zbor Blackhawk S-70i și Bell 412EP pentru o țară din Asia-Pacific
Simultec Măgurele va livra simulatoare de zbor Blackhawk S-70i și Bell 412EP pentru o țară din Asia-Pacific
Simultec Măgurele, filială a producătorului de simulatoare pentru forțele aeriene, terestre și navale, Elbit Systems ...