1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

News

Câţi turişti români vor petrece următorul sezon de iarnă în staţiunile montane din Bulgaria

Circa 20.000 de turişti români vor petrece următorul sezon de iarnă în staţiunile montane din Bulgaria, cifră similară celei de anul trecut, se arată într-un comunicat al touroperatorului Travel Planner, remis marţi AGERPRES.

12 noi, 2013 | Mediafax

'Turiştii români au început să rezerve pachete turistice pentru sărbătorile de iarnă, respectiv pentru întregul sezon de iarnă, din Bulgaria, încă de la începutul lunii septembrie. Acum, în octombrie, se observă o creştere a ritmului rezervărilor', afirmă Sebastian Constantinescu, consultant în turism şi director general Travel Planner.

Conform datelor autorităţilor bulgare, 60% din fluxul turistic al Bulgariei pentru 2014 este deja garantat prin contracte. Pe partea de turism de iarnă, aproximativ 400.000 de schiori vin în Bulgaria an de an, iar potenţialul este de peste 1,5 milioane. Potrivit analizelor efectuate de specialiştii bulgari, schiorii lasă mai mulţi bani decât cei care aleg vacanţa la mare. În 2013, turismul a adus Bulgariei peste 3 miliarde de euro. În acest an, a fost înregistrată o creştere a turiştilor din Rusia, Ucraina şi Israel, piaţa Ţărilor de Jos a fost stabilizată, iar fluxul dinspre Germania dar şi cel al turiştilor autohtoni în staţiunile bulgare a fost, de asemenea, în creştere.

Sezonul trecut, staţiunile de iarnă din Bulgaria au primit un milion de turişti, ceea ce reprezintă o creştere de 8,2% faţă de anul precedent, evoluţie mai bună decât creşterea înregistrată în sezonul estival, care a fost de 5,4%. Estimările pentru viitorul sezon sunt, de asemenea, optimiste.

Cele mai căutate staţiuni pentru schi din Bulgaria sunt Bansko, Borovets, Pamporovo.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO