Circulația pe Podul Agigea va fi interzisă începând de marți pentru vehiculele de peste 3,5 tone

Circulația rutieră va fi închisă pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe podul de la Agigea, începând de marți, 1 octombrie, potrivit unui comunicat al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR).
Economica.net - lun, 30 sept. 2013, 10:29
Circulația pe Podul Agigea va fi interzisă începând de marți pentru vehiculele de peste 3,5 tone

Traficul se va desfășura pe două variante de ocolire.

Pentru relația București—Port Constanța Sud—Agigea—Negru Vodă—Mangalia și retur, traseul de ocolire va fi: A2 (București—Constanța—Nod rutier Medgidia)—DJ 381 (Nod rutier Medgidia—Ciocârlia de Sus)—DN 3 (Ciocârlia de Sus—Cobadin)—DJ 391 (Cobadin—Mereni—Topraisar)—DN 38 (Topraisar—Agigea)—DN 39 (Agigea—Mangalia) și retur.

Pentru relația Hârșova (DN 2A)—Tulcea (DN 22)—Port Constanța Sud—Agigea—Negru Vodă—Mangalia și retur, traseul de ocolire va fi: A4 (nod rutier Ovidiu—Nod rutier A4 cu A2)—A2 (nod rutier A4 cu A2—Nod rutier Medgidia)—DJ 381 (Nod rutier Medgidia—Ciocârlia de Sus)—DN 3 (Ciocârlia de Sus—Cobadin)—DJ 391 (Cobadin—Mereni—Topraisar)—DN 38 (Topraisar—Agigea)—DN 39 (Agigea—Mangalia) și retur.

În această perioadă va fi permisă, pe pod, circulația autovehiculelor cu regim de circulație prioritară, atunci când se deplasează în acțiuni de intervenție sau în misiuni care au caracter de urgență.

‘Menționăm faptul că instituirea restricțiilor de circulație, respectiv închiderea circulației, este determinată de lucrările de reabilitare a podului de la Agigea, peste Canalul Dunăre Marea Neagră, situat pe DN 39 la km 8+988, respectiv lucrări de înlocuire a hobanelor existente. Conducătorii auto sunt rugați să respecte restricția de circulație instituită și semnalizarea rutieră temporară’, se mai arată în comunicatul CNADNR.

Premierul Victor Ponta a anunțat vineri, la Constanța, soluțiile găsite referitor la traficul din zona Agigea, în condițiile în care podul rutier ce traversează Canalul Dunăre—Marea Neagră ar trebui închis pentru reparații capitale din cauza stării avansate de degradare în care se află.

El a spus că se vor face demersurile necesare pentru finalizarea până în mai 2014 a unui nou pod aflat în construcție, până atunci traficul pe vechiul pod de la Agigea fiind restricționat începând cu 1 octombrie 2013.

„În primul rând, din cadrul instituțiilor publice, plus administrația Portului Constanța, se va efectua o monitorizare exactă și se pun la dispoziție toate resursele pentru ca podul în construcție de la Poarta 10 să fie finalizat până în mai 2014, pod care va putea suplini închiderea celui actual. (…) O a doua decizie, de la 1 octombrie în mod clar, cu toate consecințele economice, trebuie restricționat traficul pe podul actual de la Agigea la maxim 3,5 tone. Asta înseamnă că trec doar mașinile mici, microbuzele de școală. Toate celelalte mijloace de transport, camioane, autobuze, inclusiv transportul în comun este închis pe podul actual și păstrăm deschis traficul sub 3,5 tone cu monitorizare 24 de ore din 24 de ore, legat de degradarea care din păcate s-a accelerat la structura de rezistență”, a spus Victor Ponta.

O altă măsură ce va fi aplicată de la începutul lunii viitoare este mărirea capacității de transport feroviar pentru persoanele care fac naveta între Mangalia și municipiul Constanța. De asemenea, va fi adus un bac de la Galați pentru transportarea TIR-urilor de pe o parte pe cealaltă a canalului, astfel încât aceste autovehicule să nu ocolească peste o sută de kilometri pentru a ajunge în port.

Referitor la transportul autovehiculelor de mare tonaj, premierul Victor Ponta a afirmat că s-a decis suspendarea taxei percepute de Consiliul Județean pentru deplasarea pe drumurile județene.

Victor Ponta a precizat că, dacă la un moment dat va apărea „o situație de pericol iminent”, cei de la CNADNR au mandat „clar” de la el pentru oprirea totală a traficului, urmând să înceapă lucrările de reparare a podului.

Te-ar mai putea interesa și
Dacia Sandero conduce clasamentul înmatriculărilor pe piața europeană după primele două luni din 2024
Dacia Sandero conduce clasamentul înmatriculărilor pe piața europeană după primele două luni din 2024
Raportul JATO Dynamics cu privire la înmatriculările de autoturisme din februarie confirmă o nouă victorie a modelului Dacia Sandero în fața unor concurenți ca Volkswagen Golf sau Toyota Yaris......
Ciolacu: Avem în plan ca până la sfârşitul anului să avem o aderare completă la Schengen
Ciolacu: Avem în plan ca până la sfârşitul anului să avem o aderare completă la Schengen
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, la Timişoara, la inaugurarea unui terminal al Aeroportului Internaţional, că ...
Metroul de Otopeni: Metrorex anunță restricții de circulație în Pasajul Băneasa pentru lucrări la M6
Metroul de Otopeni: Metrorex anunță restricții de circulație în Pasajul Băneasa pentru lucrări la M6
Metrorex informează că va fi restricționată circulația în Pasajul Băneasa pentru lucrări topografice la viitoarea ...
România va primi 6 miliarde de euro pentru a atenua impactul viitoarei taxe pe carbon în prețul gazelor și al carburanților auto. Ce trebuie să facă autoritățile ca să luăm banii
România va primi 6 miliarde de euro pentru a atenua impactul viitoarei taxe pe carbon în prețul gazelor și al carburanților ...
România va fi unul dintre cei mai mari beneficiari ai Fondului Social pentru Climă, ceea ce va crea o oportunitate semnificativă ...