Cisco: 5G va suporta mai mult de 10% din conexiunile mobile globale până în 2023

Conform noului raport privind internetul de la Cisco, 5G va suporta mai mult de 10% din conexiunile mobile globale până în 2023. Viteza medie 5G va fi de 575 megabiți pe secundă sau de 13 ori mai rapidă decât conexiunea mobilă medie. Datorită capabilităților avansate de performanță, 5G va livra infrastructuri mobile mai dinamice pentru AI și aplicații IoT emergente, inclusiv pentru mașini autonome, orașe inteligente, servicii medicale digitale, conținut video imersiv și multe altele.
Economica.net - mie, 19 feb. 2020, 12:00
Cisco: 5G va suporta mai mult de 10% din conexiunile mobile globale până în 2023

În ultimii 50 de ani, în fiecare deceniu au fost lansate o nouă tehnologie mobilă și inovații de ultimă oră. Cerințele pentru lățimea de bandă mobilă au evoluat de la apeluri vocale și mesaje text până la video de înaltă definiție (UHD) și diverse aplicații de realitate augmentată/realitate virtuală (AR/VR). Consumatorii și utilizatorii business din întreaga lume au permanent noi cerințe și așteptări pentru rețelele mobile. Această tendință este mai evidentă prin adoptarea și utilizarea aplicațiilor mobile. Rețelele sociale, streaming-ul și descărcările de conținut video, productivitatea afacerilor, comerțul electronic și industria de gaming vor determina creșterea aplicațiilor mobile, cu aproape 300 de miliarde de aplicații descărcate până în 2023.

„Cercetările noastre relevă creșterea continuă a numărului utilizatorilor de internet, a dispozitivelor, conexiunilor și o presiune mai mare pe rețele decât ne-am fi putut imagina”, a declarat Roland Acra, Senior Vice President și Chief Techonology Officer la Cisco. „Informațiile și cunoștințele prezentate în raportul nostru anual privind internetul ajută companiile, guvernele și furnizorii de servicii din întreaga lume să-și pregătească și să-și securizeze rețelele pentru a face față creșterii continue a conexiunilor și aplicațiilor. Planificarea strategică și parteneriatele vor fi esențiale pentru toate organizațiile pentru valorificarea inovațiilor și investițiilor tehnologice.”

Date statistice Cisco Annual Internet Report (2018 – 2023)
Raportul anual Cisco privind Internetul acoperă segmentul rețelelor mobile, Wi-Fi și de bandă largă fixă, cu proiecții cantitative privind creșterea utilizatorilor, dispozitivelor și conexiunilor, precum și legate de performanța rețelei și tendințele relevante pe o perioadă de cinci ani (2018-2023).

Proiecții globale privind utilizatorii de mobil și internet până în 2023

  • Peste 70 la sută din populația globală (5,7 miliarde de persoane) va avea conectivitate mobilă (2G, 3G, 4G sau 5G).
  • 66% din populația globală (5,3 miliarde de persoane) vor fi utilizatori de internet.
  • Proiecții globale privind dispozitivele și conexiunile până în 2023
  • Vor fi 3,6 dispozitive/conexiuni în rețea de persoană și aproape 10 dispozitive și conexiuni pe gospodărie.
  • Aproape jumătate (47%) din toate dispozitivele și conexiunile vor fi compatibile video.
  • Conexiunile machine-to-machine (M2M) care acceptă o gamă largă de aplicații IoT vor reprezenta aproximativ 50% (14,7 miliarde) din totalul dispozitivelor și conexiunilor globale.
  • Proiecții globale pe segmentul mobile până în 2023
  • 45% din toate dispozitivele în rețea vor fi conectate la mobil (3G și conexiuni inferioare, 4G, 5G sau Low Power Wide Area [LPWA]), iar 55% vor fi conectate prin cablu sau prin Wi-Fi.

Conexiunile globale 5G vor reprezenta 10,6% din totalul conexiunilor mobile, comparativ cu 0,0% în 2018.
Până în 2023, conexiunile globale LPWA vor constitui 14,4% din totalul conexiunilor mobile, față de 2,5% în 2018.

Proiecții globale Wi-Fi până în 2023

  • Numărul hotspot-urilor Wi-Fi globale va crește de patru ori din 2018 până în 2023. Vor fi aproape 628 de milioane de hotspoturi publice Wi-Fi la nivel global, în creștere de la 169 de milioane în 2018.
  • Numărul hotspot-urilor Wi-Fi6 globale va crește de 13 ori, din 2020 până în 2023 și vor reprezenta 11% din totalul hotspoturilor Wi-Fi publice.
  • Proiecții globale privind performanța de rețea (mobilă, Wi-Fi și bandă largă fixă) până în 2023
  • Viteza medie de conexiune mobilă la nivel global va crește mai bine de trei ori, de la 13 Mbps (2018) la 44 Mbps (2023).
  • Viteza medie de conexiune Wi-Fi la nivel global va crește mai bine de trei ori, de la 30 Mbps (2018) la 92 Mbps (2023).
  • Viteza medie de bandă largă fixă la nivel global va crește mai bine de trei ori, de la 46 Mbps (2018) la 110 Mbps (2023).
  • Tendințe globale în securitatea cibernetică din 2018 până în 2019
  • La nivel global, frecvența atacurilor DDoS a crescut cu 39%.
  • La nivel global, dimensiunea maximă a unui atac a crescut cu 63%.
  • Dimensiunea medie a unui atac de tip DDoS este de 1 Gbps (23% din atacuri sunt mai mari de 1 Gbps); s-a înregistrat o creștere de 776% a atacurilor cu viteze între 100 Gbps și 400 Gbps.

Prognoza anuală Cisco privind internetul
Raportul anual Cisco privind internetul este o previziune/analiză globală, regională și la nivel de țară, care evaluează transformarea digitală și este dezvoltată de aceeași echipă de analiști care a creat raportul Cisco Visual Networking Index (VNI). Raportul prezintă date despre rețelele de bandă fixă, Wi-Fi și mobile (3G și conexiuni inferioare, 4G, 5G). Sunt oferite proiecții cantitative privind creșterea numărului utilizatorilor de internet, a dispozitivelor și conexiunilor, precum și informații privind performanța rețelei. Sunt, de asemenea, furnizate analize și evaluări calitative în patru domenii strategice: aplicații, securitate, transformarea infrastructurii și responsabilizarea angajaților și a echipelor.
Metodologia raportului anual Cisco privind internetul

Raportul anual Cisco privind Internetul (Cisco Annual Internet Report™) pentru perioada 2018-2023 se bazează pe previziuni ale analiștilor independenți și pe informații proprietate intelectuală Cisco. O descriere detaliată a metodologiei este inclusă în raportul complet. Raportul anual Cisco privind internetul își propune să prezinte metrici credibile din industrie referitoare la dezvoltarea internetului, către companii, guverne naționale, autorități de reglementare, cercetători, companii de telecomunicații, experți în tehnologie și presă, precum și către analiștii din întreaga lume.

Te-ar mai putea interesa și
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
O decizie rapidă a Congresului SUA pentru deblocarea noului ajutor american de peste 60 de miliarde de dolari destinat Ucrainei este de o "importanţă critică", a declarat luni preşedintele......
„Autostrada Ford Otosan”: UMB ar putea finaliza în octombrie lucrările la tronsonul 4 al DEx12 – ministrul Transporturilor
„Autostrada Ford Otosan”: UMB ar putea finaliza în octombrie lucrările la tronsonul 4 al DEx12 – ministrul ...
Termenul estimat de finalizare a lucrărilor pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx12) este luna octombrie ...
Nou investitor în regenerabile în România: compania finlandeză Korkia vrea să dezvolte un portofoliu de 600 MW în fotovoltaic
Nou investitor în regenerabile în România: compania finlandeză Korkia vrea să dezvolte un portofoliu de 600 MW în fotovoltaic
Compania finlandeză Korkia și dezvoltatorul român de energie regenerabilă Econous Green Energy au încheiat un parteneriat ...
Banca Greciei își înrăutățește estimările privind evoluția economiei în acest an
Banca Greciei își înrăutățește estimările privind evoluția economiei în acest an
Banca Centrală a Greciei (BoG) a înrăutăţit luni previziunile privind evoluţia economiei, pentru a doua oară din decembrie, ...