1EUR = 4.8336 RON | Bucureşti 35 º

IT&C

Cisco: 8 din 10 companii din România sunt preocupate de securitatea IT. Cea mai mare parte din malware este livrat, în continuare, prin email

Companiile din România sunt preocupate tot mai mult de securitatea IT, pe măsură ce operaţiunile se mută în online, mai ales având în vedere că majoritatea conţinutului maliţios este livrat, în continuare, prin canale facile precum email-ul şi web-ul, potrivit unui studiu la care au participat aproximativ 200 de specialişti IT participanţi la Cisco Connect România 2017.

29 noi, 2017 | ECONOMICA.net

Diversitatea atacurilor din ultima perioadă, răspândirea rapidă a acestora, precum și magnitudinea lor, la care se adaugă faptul că tot mai multe companii folosesc mediul online pentru derularea de operațiuni de business reprezintă motiv de îngrijorare maximă pentru 22% dintre respondenții la studiu, în timp ce 63% se declară relativ preocupați.

Organizațiile sunt cu atât mai vulnerabile cu cât au infrastructuri IT complexe, greu de gestionat, în care securitatea este asigurată fragmentar folosind soluții de la mai mulți producători. Astfel, aproximativ 30% dintre specialișii chestionați declară că folosesc produse de securitate IT (hardware și software) de la cel puțin 5 producători diferiți.

Potrivit Verizon Data Breach Report 2017, citat de Cisco, 86% din malware este livrat prin canale facile, precum email-ul (73%) şi web-ul (13%).

"Orice companie este o potențială țintă, iar calea de atac este extrem de facilă (...) Coordonatele de mai sus vin peste o infrastructură fragmentată, asupra căreia specialistul în securitate nu are vizibilitate deplină, atunci avem tabloul complet pentru a înțelege cum sunt posibile atacuri precum WannaCry sau Nyetya. Pentru a reduce timpul de detecție a unui atac și a-i limita efectele, companiile trebuie să facă pasul către o abordare de tip arhitectural care să le permită să aibă o vizibilitate mai bună și să îl gestioneze adecvat", spune Dorin Pena, director general al Cisco România.

Pe lângă complexitatea organizației, indicată ca principal obstacol în calea securizării infrastructurii IT de un procent de 23% dintre respondenți, o altă cauză este lipsa bugetelor (20%), urmată de lipsa de conștientizare a amenințărilor din partea managementului (18%). Un procent similar, 16%, indică lipsa din organizație a experților în securitate IT, iar 12% a tehnologiilor. 11% invocă inclusiv nerespectarea normelor de securitate de către angajați.

Chestionați asupra impactului digitalizării pe care îl întrevăd în următorii trei ani, aproape 90% dintre specialiștii IT care au participat la studiu se așteaptă ca organizațiile din care provin să fie atinse de valul digitalizării, 48% în mod considerabil, iar 40% într-o anumită măsură.

”Dacă vorbim despre digitalizare, atunci trebuie să avem în vedere faptul că până în 2020, un milion de noi dispozitive se vor conecta la rețea în fiecare oră. Rețelele, așa cum le știm astăzi, nu au fost gândite pentru a face față unui volum atât de mare de dispozitive conectate. Din acest motiv avem nevoie de o abordare cu totul nouă asupra rețelei, ceea ce noi numim rețeaua intuitivă, construită să reziste la provocările viitorului, care înțelege contextul, se adaptează constant, ia decizii și asigură protecție pe baza informațiilor pe care le are și care devine, în același timp, mai inteligentă pe măsură ce crește nivelul de vizibilitate în interiorul ei”, continuă Pena.

Sondajul a fost realizat în luna octombrie 2017 în rândul a aproximativ 200 specialiști IT din companii și instituții din România, prezenți la evenimentul Connect România 2017. Connect România este cea mai mare conferință dedicată soluțiilor pentru rețele de comunicații și a reunit anul acesta peste 1.300 de specialiști locali din domeniul IT&C, experți în rețelistică și factori de decizie.

Cisco este unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de reţelistică pentru companii la nivel mondial şi şi-a focusat eforturile şi ofertele, în ultimii ani, pe soluţii de automatizare a proceselor în reţele şi folosirea algoritmilor de agregare şi analiză a datelor pentru prevenirea şi detectarea incidentelor de securitate cibernetică.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO