Citigroup a avut un profit de 3,2 miliarde dolari în trimestrul al treilea, sub aşteptările pieţei

Citigroup, a treia bancă din SUA după active, a avut un profit net de 3,2 miliarde de dolari în trimestrul al treilea, faţă de 468 milioane de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut, rezultat care se plasează însă sub estimările analiştilor, transmite Bloomberg.
Economica.net - mar, 15 oct. 2013, 14:28
Citigroup a avut un profit de 3,2 miliarde dolari în trimestrul al treilea, sub aşteptările pieţei

Profitul grupului financiar a fost afectat, în trimestrul al treilea, de declinul veniturilor operaţionale din tranzacţii cu obligaţiuni şi scăderea afacerilor în domeniul creditelor ipotecare, în SUA.

Rezultatul din perioada corespunzătoare a anului trecut al anului trecut a fost afectat de o pierdere nerecurentă de 2,9 miliarde de dolari înregistrată în urma retragerii din compania mixtă de brokeraj Morgan Stanley Smith Barney.

Directorul general al Citigroup, Michael Corbat, a luat măsuri precum reducerea numărului de angajaţi, închiderea unor sucursale şi retragerea de pe unele pieţe, căutând astfel să adapteze operaţiunile băncii la scăderea veniturilor din tranzacţii cu obligaţiuni şi reducerea afacerilor în zona refinanţării creditelor ipotecare.

După ce a preluat funcţia de CEO în octombrie 2012, Corbat a lansat un program amplu de restructurare care vizează disponibilizarea a aproximativ 11.000 de angajaţi şi retragerea de pe mai multe pieţe.

Directorul general, care a condus anterior o divizie responsabilă pentru vânzarea activelor nedorite de bancă, vrea să reducă în acest an cheltuielile cu 900 milioane de dolari.

Dobânda medie a creditelor ipotecare pe 30 de ani în SUA a urcat la finele lunii septembrie la 4,32%, faţă de un minim istoric de 3,5% atins în prima parte a acestui an, înainte ca reducerea programului de relaxare cantitativă să fie percepută drept un pericol iminent.

Diviziile de trading cu obligaţiuni şi de creditare ipotecară au fost afectate în această vară de temerile că Rezerva Federală a SUA ar putea reduce programul de relaxare cantitativă, prin care banca centrală injectează lunar 85 miliarde de dolari în economie prin preluarea de obligaţiuni de pe piaţa secundară.

Veniturile băncii au urcat cu 30% în perioada analizată, la 17,9 miliarde de dolari.

Citigroup avea la finele lunii septembrie active de 1.778 miliarde de dolari, în urcare uşoară faţă de nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Acţiunile grupului au crescut cu 25% în acest an. La finalul şedinţei bursiere de luni, Citigroup avea o capitalizare de piaţă de 150,8 miliarde de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...