CITR a fost numită administrator judiciar în procedura insolvenţei companiei de construcţii Octagon

Casa de Insolvență Tranzilvania (CITR) a fost desemnată administrator judiciar în procedura insolvenței Octagon Contracting & Engineering, la cererea constructorului, în ședința de pe 5 aprilie a Tribunalului București.
Economica.net - mar, 09 apr. 2019, 07:38
CITR a fost numită administrator judiciar în procedura insolvenţei companiei de construcţii Octagon

Motivele intrării în insolvență, anunţate de oficialii Octagon,  sunt creșterea costurilor cu furnizorii și subcontractorii companiei, precum și creșterea prețurilor materialelor de construcții, în condițiile în care unele dintre cele mai importante contracte ale companiei au fost semnate în 2017, la valoarea și costurile pieței de atunci.

„Ne îndreptăm spre o procedură de reorganizare a companiei, în deplină transparență față de toți partenerii, colaboratorii și angajații noștri. Ne vom respecta toate angajamentele asumate și vom păstra o comunicare deschisă și permanentă pe tot parcursul procesului de restructurare”, spune Alexandros Ignatiadis, fondator și administrator special Octagon.

Următorii pași în procedură sunt depunerea până la data de 10.06.2019 a tabelului preliminar de creanțe și prima adunare generală a creditorilor, care va avea loc pe 17.06.2019.

Octagon Contracting & Engineering, una dintre cele mai mari și mai active companii de construcții de pe piața locală, pe locul nouă în București după cotă de piață pe sectoare de activitate, și-a depus solicitarea de intrare în insolvență la sfârșitul lunii martie anul acesta, ocazie cu care a cerut instanței numirea CITR în calitate de administrator judiciar în procedură.

Compania de construcţii, înființată în 2005, este cunoscută pentru execuția lucrărilor de infrastructură, structură, consolidare și lucrări geotehnice și civile complexe pentru construcții rezidențiale și de birouri din București și din țară. Sky Tower – cea mai înaltă clădire din România, Complexul Rezidențial Mareșal Averescu 159, Olimpia Tower, Green Court A și B, Hermes Business Campus, Timpuri Noi Office Building, Pasajul Piața Presei Libere, One Herăstrău Park, Orhideea Towers, Business Garden Bucharest sunt câteva dintre cele mai importante proiecte din portofoliul său.

În perioada 2009-2012, compania a cunoscut extinderea și spre continentul asiatic, deschizând sucursale în Turcia și Irak, sediul principal fiind stabilit în România.

Te-ar mai putea interesa și
Facturile românilor la utilități au crescut până la 124% în 2021 – Monitorul Social
Facturile românilor la utilități au crescut până la 124% în 2021 – Monitorul Social
Facturile românilor la utilităţi au crescut de la 77% în 2010 până la 124% în 2021, această creştere fiind cea mai ridicată din Uniunea Europeană, potrivit unui infografic Monitorul......
Christine Lagarde: BCE va continua să majoreze dobânzile treptat, în următoarele ședințe
Christine Lagarde: BCE va continua să majoreze dobânzile treptat, în următoarele ședințe
Banca Centrală Europeană va contiuna să majoreze costul împrumuturilor, chiar dacă activitatea economică este aşteptată ...
Pe admiral.ro ai parte de o varietate mai mare de jocuri! Zilnic Free Spins si Bonusuri! (P)
Pe admiral.ro ai parte de o varietate mai mare de jocuri! Zilnic Free Spins si Bonusuri! (P)
Explorează chiar acum uriașa lume a sloturilor online pe admiral.ro! Joaca jocurile NOVOMATIC, EGT, Apex, Netent și de ...
Ilie Năstase, brand ambasadorul ADMIRAL, a fost prezent la unul dintre cele mai importante evenimente din industria jocurilor de noroc din Estul Europei (P)
Ilie Năstase, brand ambasadorul ADMIRAL, a fost prezent la unul dintre cele mai importante evenimente din industria jocurilor ...
Ilie Năstase a fost prezent la unul dintre cel mai importante evenimente din industria jocurilor de noroc din Romania, Entertainment ...