Citroen oprește definitiv producția modelului Grand C4 SpaceTourer

Francezii de la Citroen vor opri producția modelului Grand C4 SpaceTourer, o nouă dovadă că segmentul monovolumelor clasice se apropie de dispariție.
Robert Stan - Dum, 24 apr. 2022, 12:20
Citroen oprește definitiv producția modelului Grand C4 SpaceTourer

Marca Citroen, parte a grupului Stellantis, se distanțează de segmentul monovolumelor aducând o nouă dovadă că acest tip de vehicule este pe cale de dispariție.

Peste doar câteva săptămâni, în luna iulie, ultimul Grand C4 SpaceTourer va ieși de pe linia de asamblare a uzinei spaniole din Vigo și, odată cu acest eveniment, segmentul monovolumelor rămâne mai sărac. Considerat ani de-a rândul un tip de vehicul perfect pentru familii, monovolumul lasă locul așa-numitelor crossovere, în fapt mașini care îmbină caracteristicile mai multor clase.

Dovada este chiar înlocuirea lui C4 SpaceTourer în gama Citroen cu un C4 care îmbină forma și caracteristicile unui break cu cele ale unui SUV. Mai mult chiar, noul C4 are și variante cu propulsie 100% electrică.

În cazul mărcii franceze, povestea monovolumelor a început în 1994 cu Evasion, model urmat de C8, Xsara Picasso și C3 Picasso. C4 Picasso a apărut în 2006, ia ultima sa generație a debutat pe piețe începând cu 2013. După aproape zece ani de existență, statistica arată comercializarea a peste 760.000 de unități.

Inițial C4 Picasso a fost oferit atât în versiune cu cinci locuri cât și cu șapte (Grand), dar în ultimii ani a rămas pe piață doar versiunea mai mare, numele fiind schimbat de la Picasso la SpaceTourer în 2019.

Vânzările de monovolume Citroen au atins apogeul în 2007, când producătorul auto a vândut 115.000 de unități Xsara Picasso și 215.000 de unități C4 Picasso.

Oficialii Citroen au justificat stoparea producției Grand C4 SpaceTourer prin „schimbarea așteptărilor în materie de modernitate, stil și utilizare” ale clienților. În schimb, compania le oferă celor care doresc un Citroen cu șapte locuri două vehicule de pasageri derivate de modele comerciale complet electrice – e-Berlingo și e-SpaceTourer.

Fără Grand C4 SpaceTourer, segmentul european al monovolumelor rămâne cu doar câteva modele precum Volkswagen Touran, Ford S-Max, Ford Galaxy și Fiat 500L.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...