Cîțu anunță că rectificarea bugetară ar putea fi făcută în august. Orban spune că va trebui aprobată de PNL și coaliție

Prim-ministrul Florin Cîţu a estimat vineri că rectificarea bugetară s-ar putea realiza în luna august şi a menţionat că în următoarele 45 de zile el va deţine interimatul la Finanţe.
AGERPRES - sâm, 10 iul. 2021, 10:05
Cîțu anunță că rectificarea bugetară ar putea fi făcută în august. Orban spune că va trebui aprobată de PNL și coaliție

„Cred că în luna august (ar putea avea loc rectificarea bugetară – n.r.)”, a afirmat Cîţu, după ce a participat la Gala TNL.

Întrebat dacă el va conduce ministerul la acel moment, Cîţu a replicat că acest lucru depinde dacă rectificarea va fi realizată în termenul celor 45 de zile, timp în care va deţine interimatul.

Florin Cîţu a menţionat că nu a fost stabilit numele viitorului ministru de Finanţe.

„Vom avea discuţii. Aici, eu am propus ministrul Finanţelor şi – am văzut şi discuţiile în ultima perioadă – eu am promis că fac o evaluare la şase luni de zile şi era normal să încep cu acel minister unde eu am făcut propunerea şi am susţinut-o. (…) Şi cred că nu există cineva care poate să îmi pună sub semnul întrebării capacitatea de a face o evaluare la Ministerul Finanţelor Publice”, a spus el.

Întrebat de ce secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Cosmin-Constantin Baciu a fost eliberat din funcţie la o zi după ce a fost numit, premierul a arătat că nu a fost respectată procedura şi că va fi necesară o reorganizare.

„În primul rând procedura nu a fost respectată, de numire. Trebuia întâi o solicitare la minister. Deci nu a fost respectată procedura. În al doilea rând, prin protocol, al şaselea post este cel al PNL. Va fi o reorganizare. HG de reorganizare va veni în şedinţa de guvern, vom face al şaselea post şi apoi va fi numit”, a precizat premierul.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a declarat vineri seara că rectificarea bugetară va trebui realizată cu acordul PNL şi al coaliţiei.

Întrebat dacă rectificarea trebuie făcută de către premierul Florin Cîţu, care deţine interimatul la Finanţe, sau de către viitorul ministru, Orban a replicat că aceasta trebuie realizată cu acordul conducerii PNL şi al coaliţiei.

„Rectificarea oricum trebuie făcută cu acordul PNL şi al conducerii PNL. De asemenea, cu acordul coaliţiei. Rectificarea, ca şi legea bugetului de stat, se dezbat atât în partid, cât şi în coaliţie şi vor fi rodul deciziilor luate până la urmă în coaliţie”, a arătat liderul liberalilor, într-o declaraţie acordată presei.

Totodată, Orban a declarat că rectificarea bugetară este necesară pentru a răspunde evoluţiilor din primele şapte luni ale anului.

„După primele şase luni, conform legii responsabilităţii fiscal-bugetare, Ministerul Finanţelor trebuie să pregătească raportul privind situaţia economică şi bugetară care fundamentează rectificarea bugetară. Aşteptăm pregătirea acestui raport, în conformitate cu legea responsabilităţii fiscal-bugetare, şi în funcţie de aceasta, evident, se va opera o rectificare bugetară”, a spus preşedintele PNL.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a prelungit perioada de acordare a sumelor forfetare pentru acoperirea cheltuielilor de masă și cazare pentru refugiații din Ucraina
Guvernul a prelungit perioada de acordare a sumelor forfetare pentru acoperirea cheltuielilor de masă și cazare pentru ...
Guvernul a prelungit cu trei luni, până la data de 30 iunie 2024, prin ordonanţă de urgenţă, perioada până la care pot fi acordate sumele forfetare pentru acoperirea costurilor de masă şi......
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat amenzile pentru e-Factura pâna la 1 iunie (Video)
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat ...
Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru activităţi productive şi pentru industria prelucrătoare, o schemă ...
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
ING Bank și-a reînnoit certificatele de securitate ale Home’Bank și a transmis un mesaj clienților.
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Air Malta, compania națională a insulelor malteze, va efectua ultimul zbor pe 30 martie. Guvernul maltez a decis în toamna ...