1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 6 º

Finanţe şi bănci

Cîţu: FMI este în România pentru ajuta pe partea de colectare. Riscul ca România să sufere de pe urma unei crize globale este foarte, foarte mic

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a spus, marţi, că două misiuni ale Fondului Monetar Internaţional (FMI) sunt în România pentru a analiza modul în care sunt colectaţi banii la buget şi pentru a vedea dacă mai funcţionează Codul Fiscal ”în această economie”. În plus, ministrul consideră că riscul ca România să sufere în cazul unei crize economice globale este "foarte, foarte mic", potrivit News.ro

28 ian, 2020 | News.ro

Ministrul a spus că durata celor două misiuni FMI este de două-trei săptămâni.

"FMI este aici pentru a ne ajuta pe partea de colectare. Este o analiză a modului în care colectăm banii la buget. Două-trei săptămâni. Sunt două misiuni FMI pe care le-am cerut: una pe colectare, alta pe analiză de Cod Fiscal. Vreau să văd ce solutii au pentru a vedea cum putem colecta mai mulţi bani la buget şi a doua să vedem dacă Codul Fiscal, aşa cum este construit, mai funcţionează în această economie sau nu", a spus ministru.

Cîţu consideră că, în cazul unei crize economice globale, România va rezista foarte bine unui astfel de şoc.

"Aşa cum am construit bugetul, riscul ca România să sufere de pe urma unei crize globale este foarte, foarte mic, aproape de zero. Am făcut un buget conservator, cu mai mulţi bani alocaţi către investiţii, dar investiţii care se pot face. În acest an, aşteptăm ca o contribuţie mai mare la creşterea economică să vină de la investiţii, nu de la consum. Nu ne este teamă de o încetinire a economiei globale, România este ok", a spus Cîţu.

Ministrul a subliniat că România a atras, săptămâna trecută, 3 miliarde euro de pe pieţele externe la cele mai scăzute costuri istorice, ceea ce arată că investitorii au încredere în evoluţia economiei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO