1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 35 º

News

Cîţu: Vulnerabilităţile pentru economie vin din Parlamentul României. Măsurile populiste ne pot arunca în haos

Pericolul cel mai mare pentru economie vine din Parlamentul României, din acele masuri populiste care nu au o fundamentare riguroasa si risca sa ne arunce în haos, a declarat marti seara, ministrul Finantelor, Florin Cîtu, scrie Agerpres.

27 mai, 2020 | Agerpres

"Vulnerabilitatile acestei economii vin din Parlamentul României. Pâna acum am reusit sa oprim aceste masuri populiste pe care le vad la majoritatea partidelor de Opozitie din Parlament. Unele scad venituri, altele cresc cheltuieli, dar nu au nimic în spate, nu au o fundamentare riguroasa si toate pun în pericol stabilitatea economica si risca sa ne arunce în haos. Deja, prin masurile pe care le-am luat, am dublat deficitul bugetar în acest an si reusim sa mentinem un echilibru între investitorii straini, în piata locala, modul în care cheltuim banii", a spus ministrul la Realitatea Plus.

Potrivit acestuia, daca masurile "populiste" din Parlament ar fi fost acceptate "am fi avut o situatie îngrozitoare".

"Daca am fi fost la fel de iresponsabili si am fi acceptat toate aceste masuri populiste pe care le-a promovat în Parlamentul României toata Opozitia am fi aruncat România în aer si am fi avut o situatie îngrozitoare. De aceea spun: pericolul cel mai mare vine din Parlamentul României unde s-a întâlnit aceasta armata de populisti care sunt în campanie electorala. Pe ei nu-i intereseaza bunastarea românilor, nu-i intereseaza daca România mai exista mâine. Pe ei îi intereseaza ca ei sa câstige câteva voturi la urmatoarele alegeri, ca ei sa fie bine. Pe ei nu-i intereseaza restul cetatenilor si sub aceasta masca a campaniei electorale si aceste programe populiste încearca sa-i pacaleasca pe români", a mai afirmat ministrul Finantelor.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO