1EUR = 4.7694 RON | Bucureşti 14 º

Extern

CJUE susţine decizia Germaniei de a nu acorda ajutor de şomaj unui imigrant român

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a hotărât marţi că Germania a luat decizia corectă atunci când a refuzat să acorde ajutoare de şomaj unui imigrant român care nu a încercat să-şi găsească de lucru în Germania, transmite AP.

11 noi, 2014 | Agerpres

Decizia de marţi a Curţii europene vine într-un moment în care în unele state europene, în special Marea Britanie, există percepţia că imigranţii din statele sărace abuzează de libertatea de mişcare în interiorul UE pentru a profita de sistemul de asistenţă socială din statele bogate.

O româncă care trăia în Germania a dat în judecată un oficiu al forţelor de muncă din Germania pentru că a refuzat să îi acorde ei şi fiului ei ajutoarele destinate persoanelor fără un loc de muncă.

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a subliniat că prevederile comunitare referitoare la libertatea de mişcare sunt destinate să împiedice situaţiile în care 'cetăţenii UE inactivi din punct de vedere economic utilizează sistemul de asistenţă socială din statele gazdă pentru a-şi asigura mijloacele de subzistenţă'.

Potrivit normelor europene, toţi cetăţenii din statele membre ale UE au dreptul să trăiască şi să muncească în orice ţară din blocul comunitar. Însă, premierul britanic, David Cameron, este presat de conservatori să declare că Marea Britanie va ieşi din UE dacă nu poate negocia concesii care să-i permită să reducă afluxul de imigranţi din alte ţări ale UE. În schimb, cancelarul german Angela Merkel a asigurat că nu va sprijini niciun fel de restricţie cu privire la libera circulaţie a muncitorilor în interiorul Uniunii Europene, dând o lovitură astfel planurilor premierului britanic în acest sens.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO