1EUR = 4.7764 RON | Bucureşti 8 º

IT&C

Clasamentul căutărilor pe Google în România 2019: ce cuvinte, întrebări, personalităţi, filme au fost în top

Românii au căutat cel mai des pe Google, în acest an, informaţii despre serialul "Game of Thrones", despre Facebook, Simona Halep sau Liviu Dragnea, potrivit unui studiu realizat de targetweb.ro. Alte căutări frecvente au vizat modul de calcul al şomajului sau cazul de la Caracal.

22 noi, 2019 | Agerpres

"Analiza se referă la cuvintele pe care le-au căutat românii pe Google.ro în perioada ianuarie 2019 - noiembrie 2019. TargetWeb a identificat astfel unele pattern-uri interesante despre comportamentul pe care îl au românii în mediul online, care sunt cele mai folosite reţele sociale, ce au întrebat, care sunt cele mai căutate evenimente, filme, vedete sau festivaluri", precizează autorii.

Din punct de vedere al cuvintelor, volumul mediu lunar al celor mai cautate cuvinte pe Google in 2019 este:

Facebook – 16.600.000
Youtube – 9.140.000
Meteo – 7.480.000
Google – 4.090.000
Emag – 3.350.000
OLX – 3.350.000
Traduceri – 1.220.000
Vremea – 1.000.000
Mail – 823.000
Porn – 823.000

"Dinamica trendurilor în ceea ce priveşte căutările fluctuează foarte mult şi în funcţie de perioada anului. Un exemplu foarte bun în acest sens este reprezentat de luna iulie, când în general mulţi utilizatori caută rezultatele examenului de Bacalaureat, astfel că este de aşteptat ca volumul de căutări să crească substanţial, după care să scadă repede. Există însă şi o serie de căutări mai generaliste, pentru care volumul de căutări se păstrează ridicat pe întreg parcursul anului. Tot mai mulţi internauţi folosesc telefoanele mobile şi mulţi dintre aceştia adresează întrebări pe Google direct prin căutare vocală. Am reuşit să identificăm care sunt întrebările realizate prin tastare dar şi prin căutare vocală, pentru a ajunge la cele mai concludente rezultate", a explicat Iulian Ghişoiu, directorul agenţiei SEO care coordonează site-ul www.targetweb.ro.

Cele mai frecvente intrebari pe Internet in 2019

Ce zi e azi?
Cum sa faci bani?
Cine este alexandru cumpanasu?
Cand incepe scoala?
Cand se schimba ora?
Cand e black friday?
Cine a inventat becul?
Cum sa slabesti?
Ce este Revolut?
Cum se calculeaza somajul?

Celebrităţile, evenimentele de mare anvergură, filmele dar şi anumite emisiuni rămân de asemenea în topul căutărilor. Serialele "Game of Thrones" şi "Puterea dragostei" sau Simona Halep şi Liviu Dragnea sunt în topul căutărilor.

Persoane/celebritati/filme/evenimente.

Game of Thrones
Puterea dragostei
Simona Halep
Dragnea
Trump
Cazul Caracal
Avengers
Joker
Untold
Captain Marvel

"YouTube rămâne şi în acest an platforma numărul 1 în materie de streaming şi video sharing din lume, astfel că este utilizată zilnic de milioane de oameni de pretutindeni pentru a accesa videoclipuri din diverse domenii sau pur şi simplu pentru a asculta muzică", arată sursa citată.

Cuvintele cu cea mai mare creştere pe Youtube au fost:

Brawl Stars
Puterea dragostei
Povestea noastra
TikTok
SOS
Billie Eilish
Ferma
Game of Thrones
Dragostea din tei
In cautarea adevarului

Pe de altă parte, subiectele cu cel mai mare interes de căutare au fost cazul Caracal, alegerile europarlamentare, catedrala Notre-Dame şi alegerile prezidenţiale.

Cele mai căutate subiecte:

Cazul Caracal
Alegeri europarlamentare
Notre-Dame
Alegeri prezidentiale
Urzeala Tronurilor
Mihai Constantinescu
Ordonanta Uber
Razvan Ciobanu
Puterea dragostei
Brexit.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO