Clasamentul vânzărilor de telefoane: cum şi-au împărţit marii producători piaţa din Europa

Atunci când marii producătorii de smartphone-uri vorbesc despre creșteri, vizează în general trei piețe diferite: China - cea mai mare, Statele Unite, care este extrem de influentă și profitabilă şi restul. India va deveni în curând o piaţă interesantă, dar până când acest lucru se va întâmpla, Europa rămâne piaţa pentru care companiile respective se luptă, scrie theverge.com.
Economica.net - sâm, 25 aug. 2018, 06:26
Clasamentul vânzărilor de telefoane: cum şi-au împărţit marii producători piaţa din Europa

Până de curând, piaţa din Europa de Vest a arătat mult ca cea din Statele Unite, cu Samsung care deţine mai mult de o treime din piață, urmat îndeaproape de Apple, şi cu ceilalţi producători care împart restul pieţei. Dar, potrivit celor mai recente date ale IDC, citate de The Verge, arată că producătorul chinez Huawei se bucură de o popularitate fulminantă de la începutul anului trecut.

În primul trimestru al anului 2017, IDC a raportat că Huawei a expediat 3,6 milioane de telefoane în Europa și a avut o cotă de piață de 11,4%. De atunci, vânzările au înregistrat o ascensiune constantă, ajungând la 6,7 milioane pentru al doilea trimestru al anului 2018.

De altfel, la începutul lunii august, datele IDC au arătat că Huawei a devenit al doilea cel mai mare furnizor de smartphone-uri nu doar din Europa, ci din lume, în al doilea trimestru din 2018, devansând Apple. Performanţa se datorează unei creșteri constante înregistrate la nivelul vânzărilor globale, care au crescut cu 41% în ultimul an. Creșterea înregistrată în regiunea Europei Centrale și de Est și a Țărilor Nordice, din care România face parte, a depășit recordul global, atingând 56% pentru aceeași perioadă.

„Nu pot sublinia îndeajuns importanța acestui anunț pentru noi. Ritmul de creștere, precum și capacitatea noastră de a urca în clasamentul celor mai importanți producători de smartphone-uri la nivel global sunt două motive care ne fac extrem de mândri. România urmează acest trend global și faptul că facem parte din regiunea cu cea mai impresionantă creștere la nivel mondial, ne conferă o dovadă tangibilă a eforturilor și dedicării echipei noastre. Vom face toți pașii necesari pentru a parcurge în continuare acest drum de succes și pentru a răspunde cu aceeași acuratețe ca până acum nevoilor oamenilor”, a declarat Zachary Jianglinchao, country manager Huawei Consumer Business Group Romania.

Clasamentul este probabil să revină în favoarea Apple, după ce producătorul american va lansa noile sale telefoane în luna septembrie, dar ascensiunea Huawei rămâne impresionantă.

Astfel, topul clasamentului este condus de Samsung, care a vândut în perioada aprilie-iunie 8,81 milioane de smartphone-uri, urmat de Huawei cu 6,73 milioane de telefoane, Apple (6,12 milioane de unităţi), Xiaomi (1,04 milioane de telefoane). În total, au fost vândute în perioada analizată 27,2 milioane de telefoane inteligente.

Din punct de vedere al cotei de piaţă, Samsung deţine 32,4%, Huawei 24,8%, urmată îndeaproape de Apple, cu 22,5%. Topul este completat de Xiaomi, cu o cotă de 3,8%, Wiko, cu 3%.

O altă companie chineză care a înregistrat o creştere impresionantă este Xiaomi, care nici măcar nu exista pe piaţa europeană în vara anului trecut. Cu toate acestea, Xiaomi este acum al patrulea cel mai mare furnizor de smartphone-uri, apropiindu-se de o cotă de piaţă de 4%.

Lucru notabil despre această schimbare este că Huawei și Xiaomi sunt de mult timp printre liderii pieței telefonice din China, care a fost de obicei o piaţă atipică, dominată de dispozitive care nu fac tranziția în străinătate. În acest an, în special, companiile chineze atacă pieţele europene. Huawei lansează actualul model P20 Pro la Paris, Xiaomi lansează mai multe dispozitive în Madrid, iar Oppo, o altă companie din China, alege Louvre ca locație pentru lansarea modelului Find X.  

Te-ar mai putea interesa și
Parlamentul European a adoptat noi norme ale UE pentru combaterea spălării banilor
Parlamentul European a adoptat noi norme ale UE pentru combaterea spălării banilor
Parlamentul European, reunit la Strasbourg în ultima sesiune plenară din legislatura 2019-2024, a adoptat miercuri un pachet de legi care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea......
Rusia va viza armele nucleare ale NATO din Polonia, dacă vor fi instalate – viceministrul de externe rus
Rusia va viza armele nucleare ale NATO din Polonia, dacă vor fi instalate – viceministrul de externe rus
Ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov a avertizat joi că facilităţile nucleare ale NATO, dacă vor fi instalate ...
Greva controlorilor de trafic aerian din Franţa va perturba zborurile din întreaga Europă
Greva controlorilor de trafic aerian din Franţa va perturba zborurile din întreaga Europă
Întârzieri şi anulări de zboruri urmează să afecteze joi traficul aerian din Europa, după ce autorităţile franceze ...
SUA au trimis Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune ATACMS
SUA au trimis Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune ATACMS
Statele Unite au trimis Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune ATACMS "luna aceasta", chiar înainte de adoptarea, ...