1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Finanţe şi bănci

Claudiu Cercel, BRD: Probabil că vom îndeplini integral, în acest an, criteriile de la Maastricht

Este de aşteptat ca România să îndeplinească integral, în 2014, toate criteriile de la Maastricht, cel mai important criteriu dintre cele de convergenţă reală fiind PIB-ul pe locuitor, a declarat, miercuri, directorul general adjunct din BRD Groupe Societe Generale, Claudiu Cercel.

07 mai, 2014 | Agerpres

'Consider că vizavi de îndeplinirea criteriilor, pentru că acesta este lucrul cel mai important în a judeca dacă ţinta 2019 (pentru aderarea României la zona euro - n.r.) este sau nu realistă, s-au făcut paşi importanţi în ceea ce priveşte criteriile nominale. Probabil că nu peste mult timp vom îndeplini integral, în cursul acestui an, criteriile de la Maastricht. Mai sunt o serie de indicatori în privinţa acelui tablou de bord, la care probabil că nu stăm rău, cu una sau două excepţii. Rămân însă criteriile de convergenţă reală, cum este PIB-ul pe locuitor, care este chintesenţa tuturor eforturilor şi criteriilor', a spus Cercel.

Acesta consideră că există foarte multe reforme structurale care trebuie, încă, definite, însă anul 2019 poate canaliza, inclusiv, spectrul politic către un consens, fiind aniversarea centenarului Marii Uniri.

'Anul 2019 survine centenarului pe care îl aniversăm de la Marea Unire, deci este un simbolism important şi eu cred că are capacitatea de a canaliza nişte energii, inclusiv în zona politică, vizavi de abordări multipartizane, pentru a reuşi să atingem această intrare, pentru că dacă ne stabilim acest obiectiv este ultimul important, dacă ni-l vom asuma în mod formal la nivelul întregului spectru politic', a spus Cercel.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO