Clever Taxi: Acuzaţiile COTAR reprezintă doar lipsa de adaptare la tehnologie şi la dorinţele pieţei

Compania Clever Tech SRL, care operează aplicaţia de e-hailing Clever Taxi, consideră că acuzaţiile de concurenţă neloială aduse de COTAR, confederaţia patronală care reprezintă o parte din companiile de taxi din Bucureşti, "reprezintă doar lipsa de adaptare la tehnologie şi la dorinţele pieţei", potrivit unui punct de vedere remis, joi, ECONOMICA.NET.
Economica.net - joi, 27 apr. 2017, 09:24
Clever Taxi: Acuzaţiile COTAR reprezintă doar lipsa de adaptare la tehnologie şi la dorinţele pieţei

„Aplicația Clever Taxi este un serviciu complementar la care șoferii aderă din proprie inițiativă și îl folosesc pentru că le aduce valoare adăugată și îi ajută. Spre deosebire de dispecerate, care au un avantaj dat de lege (existența și arondarea la un disecerat este obligatorie), noi ne diferențiem prin servicii de calitate și concurăm pe o piață liberă. Succesul nostru este dat de calitatea serviciilor și utilitatea lor, iar aplicații precum a noastră au schimbat în bine imaginea taximetriei, lucru recunoscut de clienți și șoferi deopotrivă.
Calitatea serviciului nostru vine tocmai din gradul de siguranță a curselor efectuate prin aplicație. 100% din aceste curse sunt monitorizate și clienții oferă feedback după fiecare cursă. Aceste lucruri nu se întâmplă când sunăm după un taxi la un dispecerat sau când îl luăm din stradă, de aici diferența.
Trebuie să cerem părerea oamenilor care utilizează această aplicație, fie că sunt șoferi de taxi, fie că sunt pasageri. COTAR nu poate urmări doar interesul patronilor de firme de taxi”, explică Mihai Rotaru, CEO Clever Tech.

Clever Taxi este cea mai populară aplicație pentru chemarea unui taxi (e-hailing) din România. Aplicaţia pune în legătură utilizatori din peste 20 de orașe din țară cu mii de șoferi de taxi ce folosesc aceste servicii, rata lor de satisfacție fiind de 95%, conform unui studiu intern efectuat în februarie 2017.
„Astfel de aplicații există în toată lumea și lucrează în cadru pefect legal și cu șoferi autorizați, într-un mediu concurențial liber”, mai precizează compania.

Șoferii de taxi au adoptat aplicația Clever Taxi pentru că le ușurează munca: pot lua legătura cu utilizatorii și le pot oferi opțiunea de plată a cursei direct din aplicație, au siguranță sporită prin faptul că toate cursele sunt înregistrate și utilizatorii sunt validați. Toți șoferii ce sunt în sistemul Clever Taxi au toate actele la zi. Sunt verificați temeinic și nu le este permis accesul în sistem fără aceste acte.

În acest context, toate acțiunile COTAR arată frica de avans tehnologic și de adoptare a lui. Este normal ca un utilizator să aibă instalată o singură aplicație pentru a chema cea mai apropiată mașină și nu să-și instaleze 10 aplicații pe care să le folosească simultan. Această frică vine din faptul că produsul lor (companiile de taxi/dispeceratul) nu este suficient de bun pentru ceriențele actuale ale pieței” – Clever Taxi

Clever Taxi reprezintă evoluția tehnologiei, dar și un inamic pentru cei ce se opun modernizării și ridicării standardelor din piața transporturilor. Clever Taxi este prima aplicația de e-hailing ce a introdus un sistem de rating după fiecare cursă, precum și plata cursei prin card bancar.
Există o echipă de suport ce lucrează non-stop pentru a rezolva reclamațiile primite. Toate acestea pentru că se încearcă a oferi aceeași calitate indiferent de orașul în care se folosește aplicația și indiferent de compania pentru care lucrează un șofer.
Popularitatea Clever Taxi se datorează faptului că piața avea nevoie de o astfel de soluție, utilizatorii doreau să meargă cu un taxi și să se simtă în siguranță, să cheme un taxi din două tap-uri și să plătească cursa cum le este mai comod.

Aplicația Clever Taxi este una 100% românească, fiind prima aplicație de e-hailing din România. Aplicația este disponibilă în peste 20 de orașe din România, are peste 600.000 de utilizatori și peste 40 de milioane de curse făcute de la lansare.

Te-ar mai putea interesa și
FMI prognozează că economia mondială va crește cu 3,2% în 2024 și 2025
FMI prognozează că economia mondială va crește cu 3,2% în 2024 și 2025
Economia mondială ar urma să înregistreze încă un an de creştere lentă, dar constantă, pe fondul avansului SUA, al dificultăţilor provocate de inflaţia ridicată, al cererii slabe din......
Iohannis a promulgat legea prin care Ministerul Finanțelor primește dreptul de a reprezenta România în toate litigiile arbitrale internaţionale
Iohannis a promulgat legea prin care Ministerul Finanțelor primește dreptul de a reprezenta România în toate litigiile ...
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi legea de aprobare a Ordonanţei de urgenţă 6/2024, conform căreia se acordă ...
Nissan plănuiește că până în 2029 să producă în masă autovehicule electrice alimentate cu baterii de ultimă generație
Nissan plănuiește că până în 2029 să producă în masă autovehicule electrice alimentate cu baterii de ultimă generație
Nissan Motor se aşteaptă ca până la începutul lui 2029 să producă în masă vehicule electrice (EV) alimentate cu ...
Companiile din grupul Signal Iduna raportează prime brute subscrise de peste 367 de milioane de lei pentru 2023, în creștere cu 33%
Companiile din grupul Signal Iduna raportează prime brute subscrise de peste 367 de milioane de lei pentru 2023, în creștere ...
Cele două companii Signal iduna care activează în România anunță că și-au consolidat poziția pe piața românească ...