Clienţii PayPal pot face plăţi la retaileri fără să scoată din buzunar cardurile sau telefoanele

Divizia PayPal a EBay a lansat marţi o tehnologie care permite clienţilor americani să facă plăţi în magazine fără să scoată cardurile sau telefoanele din buzunar, relatează Bloomberg.
Economica.net - mar, 10 sept. 2013, 15:55
Clienţii PayPal pot face plăţi la retaileri fără să scoată din buzunar cardurile sau telefoanele

Retailerii americani pot băga în priză un nou aparat, Beacon, care detectează telefoanele care au aplicaţia PayPal şi trimite o notificare casierei.

PayPal şi companiile concurente Square, Visa şi Intuit se grăbesc să ajute comercianţii să instaleze sisteme alternative de plată, pentru reducerea timpului de efectuare a tranzacţiilor, iar în paralel retailerii pot colecta date despre clienţi.

Miza este o piaţă americană a plăţilor prin intermediul telefoanelor estimată să crească la 90 de miliarde de dolari în 2017, de la 12,8 miliarde de dolari anul trecut, potrivit Forrester Research.

„Obiectivul nostru este nu să facem bani din acest dispozitiv, ci să creăm o reţea vastă. Ne-am asociat cu aproape toţi producătorii de puncte de vânzare. Avem o acoperire largă”, a declarat preşedintele PayPal, David Marcus.

El a arătat că intenţionează să vândă Beacon, dispozitiv prezentat la o conferinţă din San Francisco, la un preţ de sub 100 de dolari.

Beacon emite un semnal care recunoaşte o aplicaţie PayPal chiar dacă telefonul pe care este instalată nu are semnal telefonic sau WiFi, o problemă tipică în magazinele cu pereţi groşi.

Când un client face o achiziţie, casierul ştie deja cine este persoana şi automat fece deducerea din contul PayPal, chiar dacă aplicaţia nu funcţionează.

Beacon este compatibil cu terminale de plăţi ale unor companii precum NCR, Micros Systems şi Shopkeep.com.

Google şi operatori ca AT&T şi Verizon Wireless au testat tehnologii de comunicaţii care permit utilizatorilor să facă plăţi prin apropierea telefoanelor de terminalele de carduri. Metoda a fost criticată pentru că ar fi la fel de neplăcută ca trecerea prin aparate a cardurilor.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...