1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

News

Clinică medicală, amendată cu 10.000 de lei pentru spam şi supraveghere video ilegală

Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a aplicat amenzi de 10.000 lei clinicii medicale Hilmi Medical Center pentru spam şi prelucrarea datelor de supraveghere video.

17 iun, 2014 | ECONOMICA.net

În urma investigaţiei ANSPDCP reiese că firma nu a nu a notificat corect nici Autoritatea şi nici consumatorii cu privire la caracterul datelor pe care le prelucrează, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Aceasta a instalat camere de supraveghere fără să notifice ANSPDCP şi a prelucrat informaţiile fără notificarea clienţilor, fapte pentru care a primit o amenzi de 3.000, respectiv 2.000 de lei.

De asemenea, clinica medicală a trimis corespondenţă nesolicitată cu caracter comercial pacienţilor, pentru care a primit o amendă de 5.000 de lei.

„Nerespectarea prevederilor art. 12 referitoare la comunicările nesolicitate, contravenție prevăzută de art. 13 alin. (1) lit. q) din Legea nr. 506/2004, întrucât că Hilmi Medical Center SRL a efectuat comunicări comerciale prin poșta electronică pentru oferirea de pachete medicale promoționale pacienților fără consimțământul prealabil și expres al pacienților și fără a oferi posibilitatea pacientilor de a se opune în vederea primirii de pachete medicale promoționale", se arată în comunicatul de presă.

Procesul verbal poate fi contestat în instanţă de către firmă.

„Totodată, Autoritatea de Supraveghere a făcut o serie de recomandări operatorului de date cu caracter personal, printre care reamintim: Notificarea prelucrării datelor cu caracter personal în scopul de „reclamă, marketing și publicitate", respectiv în scopul de „monitorizarea/securitatea persoanelor, spaţiilor şi/sau bunurilor publice/private" în termen de 5 zile de la procesului verbal; informarea persoanelor vizate, în scopurile de mai sus; întocmirea unei proceduri de securitate a datelor cu caracter personale prelucrate potrivit Ordinului nr. 52/2002; stabilirea unei perioade de stocare a datelor colectate strict pe durata necesară realizării scopului", se mai arată în comunicat.

Cei de la ANSPDCP informează consumatorii că îşi pot exercita drepturile de acces, intervenţie sau opoziţie garantate de Legea nr. 677/2001, prin înaintarea operatorului în cauză (din sectorul public sau privat) o cerere scrisă, datată şi semnată, la care acesta este obligat să răspundă în termen de 15 zile.

În cazul în care nu primesc răspuns sau nu li se soluţionează cererea, aceştia pot depune o plângere la ANSPCDP.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO