Cluj-Napoca a ajuns la 300.000 mp de birouri, fiind a doua piață după București

Cluj-Napoca devine primul oraș din provincie care atinge pragul de 300.000 mp de spații moderne de birouri (stoc speculativ) după inaugurarea mai multor clădiri noi în prima parte a acestui an. Cluj Napoca secondează astfel Bucureștiul, care deține circa trei milioane mp. În Cluj, în 2019, potrivit consultantului Activ Property Services, șase clădiri de 40.000 mp au fost deja livrate.
Economica.net - mie, 19 iun. 2019, 07:55
Cluj-Napoca a ajuns la 300.000 mp de birouri, fiind a doua piață după București

Construcția de birouri a accelerat în Cluj-Napoca și are potențial să atingă un maxim istoric de livrări în 2019, clădirile noi anunțate însumând 80.000 mp.

Jumătate din această suprafața (40.000 mp) a fost deja livrată, alte 6 clădiri fiind așteptate a fi inaugurate până la sfârșitul anului.
Mainstream Office este una dintre principalele clădiri deja inaugurate în acest an în cadrul noii zone ultracentrale de birouri din Cluj-Napoca, aflată în dezvoltare în perimetrul intersecției străzilor Ploiești – Constanța – Someșului.

Zona include deja 7 clădiri noi de birouri, iar alte două sunt în construcție, stocul de birouri urmând să ajungă la 55.000 mp până la sfârșitul anului, din care mai mult de jumătate vor fi livrări din 2019.

Nivelul semnificativ al cererii a permis o dezvoltare accelerată a pieței de birouri din Cluj-Napoca, în ultimii 5 ani fiind livrați aproape 180.000 mp de spații noi, reprezentând 60% din stocul total speculativ aflat acum în funcțiune. În condițiile în care tranzacțiile majore de închiriere au însumat 20.000-40.000 mp pe an, rata de ocupare s-a menținut la peste 90%-95% în ultimii ani, majoritatea clădirilor reprezentative fiind integral ocupate.

Nivelul chiriilor s-a menținut relativ constant în ultimii ani în Cluj-Napoca, având valori medii de 13-14 euro/mp/an pentru spațiile de clasă A, respectiv 10-12 euro/mp/an pentru clădirile de clasă B.

Te-ar mai putea interesa și
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat amenzile pentru e-Factura pâna la 1 iunie (Video)
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat ...
Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru activităţi productive şi pentru industria prelucrătoare, o schemă mult aşteptată pentru mediul de afaceri, în valoare de 500 de milioane......
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
ING Bank și-a reînnoit certificatele de securitate ale Home’Bank și a transmis un mesaj clienților.
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Air Malta, compania națională a insulelor malteze, va efectua ultimul zbor pe 30 martie. Guvernul maltez a decis în toamna ...
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Preşedinta în exerciţiu a Republicii Moldova, Maia Sandu, este favorită în perspectiva viitoarelor alegeri prezidenţiale ...