ClusterPower a început lucrările la centrul de date din Mischii, județul Dolj

ClusterPower a inaugurat, oficial, începerea lucrărilor la investiția de aproape 40 de milioane de euro de la Mischii, județul Dolj, într-un parc tehnologic în care se vor construi cinci centre de date și o unitate de producere a energiei electrice necesară pentru asigurarea consumului întregului campus, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Ion Dobreanu - lun, 18 oct. 2021, 18:00
ClusterPower a început lucrările la centrul de date din Mischii, județul Dolj

Vizita la șantier a fost precedată de un eveniment de prezentare a companiei care a avut loc la Universitatea din Craiova, la care au participat reprezentanți ai mediului academic, ai autorităților publice și ai mediului de afaceri, atât din țară cât și din străinătate. În deschiderea evenimentului a luat cuvântul Cezar Ionuț Spînu, rectorul Universității din Craiova, instituție cu care ClusterPower a încheiat un parteneriat pentru atragerea de talente în vederea angajării în centrul de date, care a declarat: ”Sunt onorat că mă aflu aici, la inaugurarea unui proiect care sunt convins că va deveni emblematic pentru regiunea noastră și care crează premisele unei adevărate autostrăzi destinate proiectelor colaborative, cercetării și dezvoltării. Îmi doresc pentru Universitatea din Craiova și pentru toată Oltenia ca astfel de evenimente să fie din ce în ce mai dese”.

Cosmin Georgescu, CEO ClusterPower, a vorbit despre potențialul semnificativ pe care România îl oferă acestei industrii și despre avantajele pe care centrul de date de la Mischii le va oferi economiei și societății.

”Vorbim despre valori pe care ClusterPower le imbrățișează și cea mai importantă este încrederea. Încrederea este elementul central al relației cu clienții, partenerii și toți cei implicați în acest proiect. De aceea, sunt mândru că avem parteneriatului cu Universitatea din Craiova, pentru că vorbim despre inovație, cercetare și aplicabilitate pentru clienții noștri. Cred că România are multe de spus în tot ceea ce înseamnă inovație, cercetare, digitalizare. Avem în țară multe industrii foarte specializate care au nevoie de instrumentele pe care noi le creăm la Mischii și mă refer la supercomputerul pe care îl vom aduce în România, un supercomputer similar cu cel utilizat de Pfizer pentru crearea vaccinului anti covid. Un astfel de instrument cu siguranță va putea fi folosit în industria farma din România sau în domeniul fizicii nucleare sau în sectorul energetic”, a declarat Cosmin Georgescu, CEO ClusterPower.

Citește și: https://www.economica.net/clusterpower-construiest-cel-mai-mare-centru-de-date-din-romania-langa-craiova_516007.html

La rândul său, Vladimir Ester CTO ClusterPower, a evidențiat necesitatea creării unei astfel de infrastructuri, care nu există în acest moment în România, și care va permite interconectarea cu alte 750 de centre de date din toată lumea.

”Tehnologia a progresat enorm în ultimii ani și își face simțită prezența din zona astronomiei, la medicină, transporturi și până la agricultură. Tehnologia este în mâinile noastre, o folosim zilnic prin multiplele aplicații pe care le avem la îndemână. Ce au toate astea în comun? Infrastructura. Toate au nevoie de infrastructură, de o putere mare de procesare, de telecomunicații și de un mediu colaborativ care să poată accesa această infrastructură de oriunde din lume. Avem o comunitate care își dorește astfel de proiecte ca al nostru și care vrea să se apropie de tendințele din Europa de Vest sau SUA, iar proiectul nostru de la Mischii exact asta va face: va crea această infrastructură care ne va permite un nivel de interconectivitate globală care în acest moment nu există în România”, a spus Vladimir Ester, CTO ClusterPower.

 

ClusterPower construiește lângă Craiova o infrastructură de Inteligență Artificială one-stop-shop, cea mai mare din România și din regiune prin care va crea contextul pentru stimularea creșterii economice a regiunii, permițând găzduirea și dezvoltarea de soluții digitale de ultimă generație, cu valoare adăugată ridicată.

 

Despre ClusterPower

ClusterPower a fost înființată în 2019 de trei antreprenori români: Cosmin Georgescu, Vladimir Ester și Carmen Ursa Georgescu. Cosmin Georgescu, CEO ClusterPower, este expert în energie și are o experiență de 15 ani în management și 20 de ani experiență în domeniul infrastructurii energetice și proiectelor tehnologice complexe. Vladimir Ester, CTO ClusterPower, este expert în infrastructură și servicii IT și lucrează de 15 ani în domeniul tehnologic și în dezvoltarea de proiecte IT de mare anvergură. Carmen Ursa Georgescu, CCO ClusterPower este expert în relații internaționale și are 12 ani de experiență în proiecte globale cu prezență pe mai multe continente. Cei trei fondatori sunt absolvenți EMBA Asebuss și Kenesaw State University.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în "teritoriile ocupate temporar" ...
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu mai vrea. La ce preț
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu ...
Engie, cel mai mare furnizor pentru persoane fizice din România, este furnizorul de ultimă instanță care a venit cu cel ...
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că măsurile de protecţie sanitară aferente sărbătorilor de iarnă ...