EXCLUSIV CM 2014: 35% dintre români se vor uita la meciurile din Brazilia, cei mai mulţi le vor vedea acasă

CM 2014 21% dintre români se declară interesaţi de meciurile de la Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia, peste media europeana de 15%, iar aproape jumatate din totalul romanilor (44%) sunt mai degraba indiferenţi, declarând ca vor urmari meciurile doar ocazional, potrivit unui studiu al companiei de cercetare de piaţă Ipsos.
Economica.net - Dum, 08 iun. 2014, 20:52
EXCLUSIV CM 2014: 35% dintre români se vor uita la meciurile din Brazilia, cei mai mulţi le vor vedea acasă

CUPA MONDIALA 2014  33% dintre români declară că au informaţii despre CM 2014, în timp ce un român din patru (25%) nu stie nimic despre evenimentul din Brazilia, conform Ipsos. În general, femeile şi cei care nu sunt activi pe reţele sociale sunt cei mai puţini informaţi. “Aceste cifre plasează ţara noastră la coada clasamentului, alături de alte ţări din estul Europei, ale caror echipe naţionale de fotbal nu s-au calificat la turneul final: Polonia (unde doar 36% dintre locuitori cunosc informatii detaliate) sau Ungaria (27%). Pe primele locuri în ce priveste gradul de informare a populaţiei sun ţările din America de Sud, implicate îndeaproape în eveniment şi având echipe participante (Mexic 85%, Argentina 83% şi Brazilia 81%). Participarea echipei reprezentative nu este însă întotdeauna o garanţie a notorietăţii – pe ultimele locuri se situeaza Australia, Rusia şi SUA, ţări în care mai puţin de 20% dintre locuitori ştiu detalii despre campionat”, se arată în studiu. 

Potrivit cercetării Ipsos, dintre românii care declară că vor urmări meciurile, majoritatea (82%) o vor face acasa, împreună cu prietenii şi familia. Puţini români (6%, comparativ cu media globala de 11%) vor ieşi sa urmareasca meciurile de la CM in baruri si pe terase.

Daca in India aproape jumatate din cei care vor urmari Campionatul Mondial declara ca sunt dispusi inclusiv sa chiuleasca de la scoala sau de la locul de munca pentru a vedea meciurile, angajatorii romani pot fi linistiti: intentia de chiul in acest scop este de 7%, sub media mondiala de 16%.

În ceea ce priveşte intenţia de cumpărare de obiecte promoţionale dedicate campionatului, românii se înscriu în media europeana (25% în Romania, faţă de 22% la nivel european). În America Latina (Brazilia, Mexic, Argentina), interesul pentru obiecte inscripţionate cu sigla CM ajunge la 34%.

 

Poate şi pentru că România nu s-a calificat la turneul final, dar şi pentru ca nu este în specificul lor cultural, românii spun că nu vor purta la ei un obiect aducator de noroc în timpul meciurilor: doar 8% dintre români vor avea un astfel de obiect, comparativ cu 60% dintre indieni şi 31% dintre americani.

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...