1EUR = 4.8730 RON | Bucureşti 23 º

News

Românii cred că Brazilia va câştiga Campionatul Mondial de Fotbal

CM 2014 Brazilia este desemnată spontan de unul din trei romani drept viitoare castigatoare a Campionatului Mondial de Fotbal din 2014, potrivit unui studiu al Ipsos Research.

11 iun, 2014 | ECONOMICA.net

CUPA MONDIALA 2014 Românii se înscriu în aşteptările globale ce dau de la mare distanţă Brazilia drept câştigătoare a Campionatului Mondial. Pronosticurile sunt mai strânse în privinţa tării împotriva căreia va juca Brazilia în finală - Spania sau Germania. Totuşi, neavând reprezentantă la competiţie, românii sunt mai degrabă pasivi faţă de fotbal, atât ca intenţie de vizionare (44% vor urmari numai ocazional meciurile), cât şi ca nivel de informare faţă de Campionatul Mondial (numai 33% cunosc informaţii detaliate).

Şapte din zece români au declarat ca vor urmari Campionatul Mondial, însă proporţia acestora ar putea ajunge la nouă din zece, daca îi luăm în calcul şi pe cei care sunt momentan indecişi. Grupul nehotărâţilor (16%) e puţin probabil de convins, mai ales că vorbim de un segment alcătuit în mare parte din femei, sub 35 ani, necasatorit si pasiv pe retelele de socializare online.

Majoritatea romanilor care declara ca vor umari meciurile aleg modalitatea cea mai simpla - la televizor (aproximativ noua din zece), doar trei din zece romani intentionand sa urmareasca competitia pe internet. Si pentru ca fotbalul inseamna socializare alaturi de cei apropiati, celelalte terminale, care sunt mai putin potrivite vizionarii in grup, sunt preferate in mai mica masura: tableta – 8%, telefon mobil – 4%, radio – 2%.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO