1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

News

CM 2014: Poliţia braziliană a arestat 11 persoane în timpul unei manifestaţii împotriva Mondialului

Poliţia braziliană a arestat luni 11 persoane şi a tras cu gloanţe de cauciuc pentru a dispersa o manifestaţie împotriva Campionatului Mondial de fotbal la Curitiba, în sud-estul ţării, în marja meciului Iran - Nigeria (0-0), a indicat presa locală, citată de AFP.

17 iun, 2014 | Agerpres

Aproximativ 200 de manifestanţi s-au adunat în centrul oraşului şi au început să mărşăluiască spre Arena da Baixada, însă au fost blocaţi de poliţie, potrivit site-ului de informaţii G1.

Protestatarii, printre care se aflau şi mai mulţi tineri anarhişti mascaţi, au perturbat apoi circulaţia pe mai multe străzi şi au dat foc la pubele de gunoi, după care s-au împrăştiat treptat.

Puţin mai târziu, un mic grup de manifestanţi radicali a revenit în centru, unde a deteriorat vitrinele mai multor bănci, fiind ulterior dispersaţi cu gloanţe de cauciuc de către poliţie.

La Natal, în nord, unde Ghana a jucat cu SUA (1-2), circa 300 de militanţi împotriva Cupei Mondiale au manifestat de asemenea în centrul oraşului, blocând o arteră de circulaţie, însă s-au împrăştiat fără incidente, potrivit site-ului G1.

Brazilia este afectată de un an, de la Cupa Confederaţiilor, de o mişcare socială istorică împotriva sumelor cheltuite pentru organizarea Campionatului Mondial.

Protestele şi-au mai pierdut de atunci din intensitate, dar s-au radicalizat în special sub acţiunea anarhiştilor din grupul Black Bloc. De la începutul Campionatului Mondial, au avut loc manifestaţii în toate oraşele unde se desfăşoară meciuri, dar acestea nu au adunat în medie decât aproximativ 200 de persoane.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO