CNA, obligată la plata a 2.500 de lei într-un proces cu o persoană fizică

CNA trebuie să plătească o sumă de circa 2.500 de lei (cheltuieli de judecată), după ce a pierdut un proces cu o persoană fizică - Denisa Gabriela Bogdan -, care a dat în judecată Consiliul în 2012, pentru că nu i-a fost acordat dreptul la replică solicitat la televiziunea Mix TV din Braşov.
Economica.net - mie, 04 dec. 2013, 07:58
CNA, obligată la plata a 2.500 de lei într-un proces cu o persoană fizică

Denisa Gabriela Bogdan a dat în judecată Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) în data de 6 iunie 2012, la Curtea de Apel Braşov, cerând anularea Deciziei CNA numărul 8514 din 17 mai 2012.

Prin acea decizie, CNA a respins solicitarea Denisei Gabriela Bogdan care solicita ca televiziunea Mix TV din Braşov să îi acorde dreptul la replică, în urma difuzării unei ediţii a emisiunii „Momentul adevărului”, în luna martie 2012.

În 24 iulie 2012, Curtea de Apel Braşov a admis acţiunea formulată de Denisa Gabriela Bogdan în contradictoriu cu CNA şi a dispus anularea Deciziei nr. 8514/17.05.2012 a CNA. De asemenea, Curtea de Apel Braşov a trimis plângerea Denisei Gabriela Bogdan la CNA pentru soluţionarea pe fond. În plus, instanţa a obligat CNA să plătească reclamantei suma de 2508,60 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

Decizia a fost atacată cu recurs de CNA, însă recursul a fost pierdut definitiv şi irevocabil, potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa CNA de marţi.

În şedinţa de marţi, CNA a luat o decizie prin care obligă televiziunea Mix TV din Braşov să îi acorde, până la sfârşitul acestui an, dreptul la replică Denisei Gabriela Bogdan. Decizia a fost luată la propunerea Laurei Georgescu, preşedintele CNA, cu unanimitate de voturi.

Totodată, Laura Georgescu a cerut reprezentanţilor CNA monitorizare zilnică a postului Mix TV, să i se prezinte istoricul controalelor făcute de Consiliu la acest radiodifuzor şi să o invite pe realizatoarea emisiunii „Momentul adevărului” la prima şedinţă a CNA din 2014.

Totodată, potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa de marţi a CNA, tema emisiunii „Momentul adevărului” reclamate a fost „Atenţie cui daţi banii dacă aveţi probleme de sănătate”. În emisiune a intervenit telefonic la un moment dat soţul Denisei Gabriela Bogdan, care este manager al unei clinici medicale private. Acesta însă a considerat că nu şi-a putut exprima punctul de vedere.

Ulterior, Denisa Gabriela Bogdan a solicitat un drept la replică postului Mix TV, însă acesta nu i-a fost acordat. Reprezentanţii televiziunii Mix TV au transmis la momentul respectiv o adresă Consiliului Naţional al Audiovizualului, precizând că, din punctul lor de vedere, prin declaraţia luată soţului Denisei Gabriela Bogdan a fost respectat principiul audiatur et altera pars, prevăzut în legislaţia audiovizualului.

Din acest motiv, Denisa Gabriela Bogdan s-a adresat ulterior CNA.

Licenţa audiovizuală a televiziunii Mix TV din Braşov este deţinută de societatea Canaris SRL, al cărei asociat unic este Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Te-ar mai putea interesa și
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de stat, și-a majorat producția de gaze naturale în primul trimestru din acest an, potrivit datelor prezentate azi de......
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
Veneţia a devenit joi primul oraş din lume care a introdus un sistem de plată pentru vizitatori în cadrul unui experiment ...
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Revenirea ajutorului militar american către Ucraina va permite armatei acestei ţări să reia iniţiativa împotriva Rusiei, ...
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja ...