CNADNR demarează o nouă procedură de achiziţie privind furnizarea de sare pentru activităţile de deszăpezire

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) organizează, în prezent, o nouă procedură de achiziţie de furnizare a sării pentru iarna 2016 - 2017, necesară activităţilor anuale de deszăpezire a reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi, a anunţat instituţia, într-un comunicat de presă.
Economica.net - mie, 21 sept. 2016, 10:46
CNADNR demarează o nouă procedură de achiziţie privind furnizarea de sare pentru activităţile de deszăpezire

Pe de altă parte, CNADNR precizează că nu a importat niciodată sarea necesară activităţilor anuale de deszăpezire a reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi.

‘CNADNR informează opinia publică de faptul că, până în prezent, niciodată nu a importat sare necesară activităţilor anuale de deszăpezire a reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi. În data de 29 iulie 2016, CNADNR a organizat o licitaţie acord cadru pe 4 ani (2016 – 2020) la care singurul producător de sare din România, Societatea Naţională a Sării (Salrom), nu a depus oferte. CNADNR a anulat procedura, iar în prezent se organizează o nouă procedură de achiziţie de furnizare a sării doar pentru iarna 2016 – 2017’, notează sursa citată.

Potrivit instituţiei, procedura va fi o licitaţie deschisă accelerată (cu termen de depunere mai scurt) la care poate participa orice producător sau furnizor de sare interesat.

La jumătatea lunii mai din acest an, directorul general al CNADNR, Cătălin Homor, afirma, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES, că instituţia pe care o conduce a demarat o serie de proceduri pentru deszăpezire încă din luna mai, ‘astfel încât, atunci când va veni sezonul rece, să fie pregătită pentru activitatea de întreţinere curentă pe timp de iarnă şi să nu mai fie nevoită să încheie contracte prin negociere directă’.

De altfel, în perioada 6 – 9 mai 2016, CNADNR a finalizat documentaţiile de atribuire şi a iniţiat lansarea procedurilor de achiziţie publică prin transmiterea acestora la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP), în vederea validării şi publicării anunţurilor de participare.

Printre procedurile lansate se regăsesc acordurile cadru pentru întreţinerea curentă pe timp de iarnă a DRDP Bucureşti, Craiova, Braşov, Timişoara, Constanţa, Iaşi şi Cluj, lucrări de ‘Marcaje rutiere prefabricate şi covoare antiderapante’ pentru reţeaua de autostrăzi şi drumuri naţionale, lucrări de ‘Marcaje rutiere executate în strat subţire’ pentru reţeaua de autostrăzi şi drumuri naţionale, lucrări de ‘Marcaje rutiere executate în strat gros – Produse plastice aplicate la rece’ pentru reţeaua de autostrăzi şi drumuri naţionale, furnizare sare pentru deszăpezire, furnizare produs ecologic pentru deszăpezire, furnizare clorură de calciu pentru deszăpezire.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Șeful STB avertizează că societatea ar putea intra în insolvență în urma grevei. El estimează pierderile cauzate de protest la 20 de milioane de lei
Șeful STB avertizează că societatea ar putea intra în insolvență în urma grevei. El estimează pierderile cauzate ...
Directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, estimează pierderile provocate de grevă, în ...
USR atrage atenția asupra actelor de vandalism și de hărțuire asupra șoferilor STB care ies pe traseu
USR atrage atenția asupra actelor de vandalism și de hărțuire asupra șoferilor STB care ies pe traseu
Filiala din București a Uniunii Salvați România atrage atenția asupra actelor de vandalism și a hărțuirilor la care ...
Parc nou în Sectorul 6: A fost depusă o ofertă pentru amenajarea spațiului verde din zona Lujerului
Parc nou în Sectorul 6: A fost depusă o ofertă pentru amenajarea spațiului verde din zona Lujerului
Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 a primit o ofertă la licitația pentru amenajarea Parcului ...