1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

News

CNADNR: Este nerealist sa avem taxa de autostradă în 2017

Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi din România (CNADNR) transmite, într-un comunicat de presă, că anul 2017 este un termen nerealist în ceea ce priveşte introducerea taxei de autostradă.

12 ian, 2016 | Agerpres

"Având în vedere perioadele de timp alocate etapelor procedurale privind încheierea contractului de concesiune și intrarea acestuia în vigoare, la care se adaugă timpul necesar finalizării lucrărilor de reabilitare al autostrăzilor, apreciem că anul 2017 ca termen estimat de presă pentru aplicarea taxării autostrăzilor incluse în proiectul de concesiune nu reprezintă un termen realist, nefiind fundamentat din punct de vedere procedural și tehnic", se arată într-un comunicat al CNADNR.

Compania are în plan să concesioneze lucrările de întreținere pentru autostrada Bucureşti - Piteşti şi Bucureşti - Constanţa, în baza unui contract din care va face parte şi construcția centurii de sud a Capitalei. Proiectul se află momentan în etapa de dialog cu firmele preselectate de către CNADNR. Prin acest contract, firma câştigătoare va avea dreptul de a cere taxa.

"Contractul de concesiune de lucrări publice este contractul prin care viitorul concesionar, în contrapartida lucrărilor executate, primește din partea autorității contractante, în calitate de concedent, dreptul de a exploata un bun pe o perioadă determinată, implicit dreptul de a avea venituri prin impunerea unei taxe de utilizare", arată Compania de Drumuri.

"În privința afirmațiilor referitoare la momentul introducerii taxei, precum și a celor legate de estimări de costuri și alte aspecte care țin de structura financiară, tehnicăși juridică a viitorului contract de concesiune, facem precizarea că aceste aspecte sunt în discuție, urmând a fi adoptate soluțiile optime care să corespundă necesităților autorității contractante la finalul etapei de dialog cu candidații preselectați. Printre aspectele vizate în cadrul acestei proceduri se regăsește și evitarea dublei taxări a utilizatorului", potrivit sursei citate.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO