1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 27 º

Companii

CNADNR redeschide Transalpina

Şoferii vor putea circula din vară, pe Transalpina. Compania de Autostrăzi va redeschide şoseaua, după ce a câştigat în instanţă dreptul de a prelua drumul din administrarea societăţii Romstrade, potrivit DIGI24.

14 mar, 2015 | ECONOMICA.net

Romstrade ar fi trebuit să termine modernizările, dar lucrările au fost blocate, timp de trei ani, după arestarea patronului Nelu Iordache.

"Este o bucurie și pentru noi și pentru gorjeni și pentru ardeleni și pentru toți care iubesc muntele și frumusețile acestei zone. Începem cu prioritățile: marcajele, parapetul în punctele cele mai periculoase, semnele de circulație", a declarat Ion Tudor, director SDM Gorj, pentru DIGI24.

Pentru ca CNADNR să poată însă să înceapă lucrările trebuie să aștepte mai întâi să se topească zăpada care are acum aproape 2 metri.

Contractul de reabilitare a Transalpina a fost încheiat în urmă cu aproape şase ani, în 2008, dar lucrările au fost suspendate încă de acum 2 ani, în 2012. CNADNR se află acum în situaţia în care nu poate rezilia contractul, astfel încât să organizeze o nouă licitaţie pentru finalizarea drumului, aşa că Transalpina rămâne închisă anul acesta între Rânca şi Sebeş, adică pe o porţiune de mai bine de 100 de kilometri.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO