CNADNR: Restricţii de circulaţie în 5 judeţe pentru vehiculele de peste 7,5 tone, sâmbătă, între 12,00 şi 20,00

Circulaţia vehiculelor cu masa totală maxima autorizată mai mare de 7,5 tone va fi restricţionată sâmbătă, între orele 12,00 şi 20,00, pe drumurile naţionale din judeţele aflate sub avertizare de Cod Portocaliu de caniculă şi disconfort termic, a anunţat Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). 
Economica.net - sâm, 25 iul. 2015, 08:59
CNADNR: Restricţii de circulaţie în 5 judeţe pentru vehiculele de peste 7,5 tone, sâmbătă, între 12,00 şi 20,00

Atenţionarea ANM a fost emisă pentru judeţele Bihor, Arad, Timiş, Vaslui, Galaţi şi doar parţial pe anumite zone din Bacău şi Vrancea. CNADNR a impus restricţii de circulaţie pe drumurile naţionale din primele 5 judeţe menţionate.

„CNADNR avertizează că astăzi, 25.07.2015, în intervalul orar 12,00 – 20,00, se instituie restricţie temporară a circulaţiei vehiculelor cu masa totală maxima autorizată mai mare de 7,5 tone, pe drumurile naţionale şi autostrăzile din judeţele afectate, cu excepţia unor vehicule, precum cele de persoane, transporturi de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehiculele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturile funerare, transporturile poştale, cele de echipamente de prim ajutor, transporturile pentru distribuire de carburanţi, transporturile de mărfuri sub temperatura controlată, cele pentru tractări vehicule avariate, transporturile pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate, cele cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării, transporturile de apă îmbuteliată şi transporturile de produse provenite din exploatări agricole”, se menţionează comunicatul CNADNR, transmis sâmbătă AGERPRES.

De asemenea, compania de drumuri precizează că este posibilă instituirea unor restricţii de circulaţie şi în cursul zilei de duminică pentru judeţele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti, precum şi pentru Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Galaţi şi Vaslui.

‘Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformaţii majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcăminţii rutiere. Măsura va fi dusă la îndeplinire de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA cu sprijinul organelor de Poliţie Rutieră’, precizează CNADNR.

Administraţia Naţională de Meteorologie /ANM/ a emis, vineri, o serie de avertizări Cod Galben şi Cod Portocaliu de caniculă, valabile, în întreaga ţară, până duminică.

Conform meteorologilor, judeţele Bihor, Arad, Timiş, Vaslui şi Galaţi, precum şi zona de câmpie a judeţelor Bacău şi Vrancea se vor afla sâmbătă sub Cod Portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat, iar pentru restul teritoriului, cu excepţia unui număr restrâns de judeţe din centrul şi nordul ţării, va fi în vigoare o atenţionare Cod Galben.

În aceste zone vor fi temperaturi maxime care se vor situa în jurul valorii de 38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Potrivit ANM, pe parcursul zilei de duminică va fi Cod Galben de căldură şi disconfort termic în Oltenia, Muntenia, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei şi Dobrogei. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

De asemenea, în judeţele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, inclusiv în municipiul Bucureşti, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Galaţi, Vaslui, precum şi în zona de câmpie a judeţelor Bacău, Vrancea şi Buzău, va fi în vigoare Codul Portocaliu de caniculă. Aici, temperaturile maxime vor fi de 38-39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

ANM precizează că în regiunile vestice, nordice şi centrale instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar temperaturile vor scădea. Valul de căldură va persista în următoarele zile în regiunile sudice şi estice.

Te-ar mai putea interesa și
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din România îşi vor primi banii în avans, înainte de Paşte, a anunţat......
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...
Început bun de an pentru comerțul agroalimentar al UE. Excedentul comercial din luna ianuarie a ajuns la 5 miliarde de euro
Început bun de an pentru comerțul agroalimentar al UE. Excedentul comercial din luna ianuarie a ajuns la 5 miliarde de ...
Comerţul agroalimentar al UE a înregistrat o evoluţie pozitivă în luna ianuarie 2024, când excedentul comercial a ajuns ...