CNADNR va plăti 1,14 miliarde lei pentru loturile 2 şi 3 Lugoj-Deva, cu 45% sub valoarea estimată

CNANDR va plăti 1,14 miliarde lei fără TVA asocierilor cărora le-a atribuit contractele pentru construcţia şi execuţia loturilor 2 şi 3 ale autostrăzii Lugoj-Deva, suma fiind cu 45% mai mică faţă de nivelul estimat iniţial pentru cele două proiecte.
Economica.net - mie, 20 nov. 2013, 13:16
CNADNR va plăti 1,14 miliarde lei pentru loturile 2 şi 3 Lugoj-Deva, cu 45% sub valoarea estimată

Contractul pentru construcţia lotului 2 a fost atribuit la 18 octombrie asocierii italiene Salini – Secol. Proiectul a fost estimat la 1,081 miliarde lei, dar lucrările au fost adjudecate pentru 562,7 milioane lei.

Pentru lotul 3, contractul a fost adjudecat la 21 octombrie de consorţiul Teloxim Con (controlată de omul de afaceri Theodor Berna) – Comsa (Spania) – Aldesa Construcciones (Spania) – Arcadis Eurometudes (Olanda) pentru 579,9 milioane lei, proiectul fiind evaluat iniţial la 1,008 miliarde lei, potrivit unui anunţ al CNADNR.

CNADNR a primit 18 oferte pentru lotul 2, respectiv 16 oferte pentru lotul 3.

Câştigătorii celor două proiecte au desemnaţi în luna mai, însă procedurile au fost contestate.

La finele lunii iulie, Compania de Drumuri a atribuit asocierii Tehnostrade – Spedition UMB, companii controlate de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, un contract de 419,4 milioane lei, pentru proiectarea şi construcţia lotului 4 al acestei autostrăzi. Lucrările au fost estimate iniţial la 1,048 miliarde lei.

Sumele nu includ TVA.

Cele trei loturi însumează 71,9 kilometri. Proiectarea este preconizată să dureze maximum şase luni, iar execuţia lucrărilor cel mult doi ani.

În 2011 CNADNR a selectat consorţiul Tirrena Scavi-Societa Italiana per Condotte d’Acqua- Cossi Construzioni pentru primul lot al autostrăzii, constructorul avansând o ofertă de 681 milioane lei.

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova, a declarat la finele lunii octombrie că primul lot va fi inaugurat în decembrie.

Autostrada Lugoj-Deva face parte din Coridorul IV paneuropean iar lucrările sunt finanţate din Fondul de Coeziune (85%) şi din bugetul de stat (15%).

Te-ar mai putea interesa și
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Echipa Zesh, condusă de sătmărean Marius Martocsan, a reușit să atragă până în acest moment fonduri în valoare de peste jumătate de milion de dolari în primele doua runde de finanțare,......
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată ...
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...