1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 13 º

Companii

CNAIR a semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru construcția drumului expres Găești – Ploiești

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat marți (25.08.2020) contractul de servicii „Elaborare studiu de fezabilitate și Proiect tehnic de execuție pentru drum expres Găești - Ploiești", informează instituția prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.

25 aug, 2020 | ECONOMICA.net

Operatorul economic care a câștigat acest contract este Asocierea Search Corporation S.R.L. – Mega Muhendislik Musavirlik A.S. (Mega Engineering Consulting INC.), valoarea acestuia fiind de 15.863.176,64 de lei fără TVA.

Sursa de finanțare constă în fonduri europene nerambursabile, iar durata contractului este de 24 de luni, din care:

    14 luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate,
    6 luni pentru Proiectul Tehnic de Execuție și
    4 luni pentru servicii de asistență tehnică în pregătirea procedurilor de achiziție a contractului de lucrări și în obținerea finanțării europene.

Lungimea estimată a traseului este de 76 km.

Contractul a fost semnat în prezența ministrului Transporturilor Lucian Bode (foto) şi a premierului Ludovic Orban.


"Proiectul pentru realizarea drumului expres Găeşti-Ploieşti va pune în valoare zona şi o va conecta la marile coridoare europene de transport, la Coridorul 4 Pan European reprezentat de autostrada A1 şi spre Moldova, Coridorul 9 Pan European spre Buzău, Focşani viitoarea autostradă A7. Totodată acest drum expres va fi un punct de inflexiune pentru această zonă, va fi o variantă suport mai scurtă pentru traficul care vine din zona de sud pe relaţia Craiova-Piteşti şi care poate ocoli Bucureştiul în drum spre Moldova, respectiv spre Dobrogea. Acest contract aşa cum o să vi-l prezinte colegii mei, în valoare de 15,8 milioane de lei, se va întinde pe 24 de luni urmând apoi să se declanşeze procedura de licitaţie pentru execuţia lucrărilor", a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.


Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO