CNAIR: Lucrările pe Centura Bacău se opresc până marţi; muncitorii sunt în săptămâna liberă

Lucrările pe şantierul Variantei Ocolitoare a Municipiului Bacău se vor opri până marţi, 26 martie, deoarece muncitorii antreprenorului sunt în săptămâna liberă, informează miercuri Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Economica.net - mie, 20 mart. 2019, 15:29
CNAIR: Lucrările pe Centura Bacău se opresc până marţi; muncitorii sunt în săptămâna liberă

„Muncitorii de pe şantierul Variantei Ocolitoare a Municipiului Bacău sunt liberi în perioada 21 – 26 martie 2019. Antreprenorul Spedition UMB a informat CNAIR că începând de joi, 21.03.2019, lucrările pe şantierul Variantei Ocolitoare a Municipiului Bacău se vor opri până marţi, 26.03.2019, motivul fiind faptul că muncitorii antreprenorului sunt în săptămâna liberă. De marţi, 26.03.2019, lucrările vor fi reluate la capacitate maximă, în două schimburi, începând cu ora 7:00”, precizează CNAIR.

Potrivit companiei de drumuri, în cele trei săptămâni dintr-o lună în care se lucrează în câte două schimburi, programul de lucru este luni – sâmbătă, inclusiv.

Pe perioada încetării activităţii în şantier utilajele vor fi garate în puncte special amenajate pentru a fi păzite.

Lucrările la Centura Bacău au început în data de 8 martie, cu trei luni mai devreme decât prevedea contractul, menţionează sursa citată.

„Acest lucru a fost posibil ca urmare a faptului că Spedition UMB a accelerat faza de proiectare şi a predat proiectul tehnic în trei luni, deşi contractul semnat cu CNAIR la sfârşitul anului trecut prevedea 6 luni pentru această fază. Spedition UMB este o companie care are o îndelungată experienţă în domeniu şi a demonstrat de nenumărate ori seriozitatea şi capacitatea constructorilor români de a executa lucrări de cea mai bună calitate”, se mai arată în comunicatul CNAIR.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a aflat la sfârşitul săptămânii trecute pe şantierul centurii ocolitoare a municipiului Bacău şi s-a declarat optimist că lucrările se vor finaliza în termenii contractuali.

„Nu întâmplător mă aflu astăzi în Moldova. Am venit ca să anunţ că astăzi vom începe construcţia la autostrada Moldovei, pentru că acest sector de autostradă face parte din Coridorul IX pan-european. (…) Acesta este doar începutul, o să vedeţi pe toate şantierele o mobilizare exemplară şi toţi constructorii vor lucra aşa cum trebuie de acum înainte şi mă refer la finalizarea lucrărilor în termenele contractuale pe care şi le-au asumat. Autostrada Moldovei este o prioritate pentru acest Guvern şi de astăzi vom începe lucrările la această autostradă. Noi muncim, noi nu avem pauze la Ministerul Transporturilor, iar constructorilor le-am mulţumit că pe perioada cât nu a fost bugetul promulgat au lucrat în continuare şi nu s-au oprit. Mesajul este clar: a început construcţia autostrăzii Moldova, ne-am ţinut de promisiune”, a declarat ministrul Transporturilor, în 15 martie.

Ulterior, presa a relatat că la doar două zile de la începerea lucrărilor utilajele de pe viitoarea autostradă din Moldova au dispărut.

În replică, CNAIR preciza luni, într-un comunicat, în contextul informaţiilor „false” apărute privind lipsa mobilizării pe şantierul Variantei Ocolitoare Bacău, că „Spedition UMB are aici peste 100 de utilaje, încă din data de 8 martie, când au început lucrările”.

Centura Bacău va avea o lungime de aproape 31 de kilometri dintre care 16 kilometri vor fi cu profil de autostradă. Lucrările au început pe data de 8 martie şi ar urma să se finalizeze în 30 de luni, potrivit contractului, iar valoarea este de 142 milioane euro plus TVA.

Te-ar mai putea interesa și
Ţintele de decarbonizare vor influenţa din ce în ce mai mult oportunităţile de finanţare – secretar de stat
Ţintele de decarbonizare vor influenţa din ce în ce mai mult oportunităţile de finanţare – secretar de stat
Oportunităţile de finanţare, cel puţin finanţare publică, vor fi din ce în ce mai mult legate de ţintele de decarbonizare, nu doar de "net zero", ci şi de zero poluare şi stoparea......
Drum Expres Turda – Tureni: Asocierea condusă de Dimex 2000 a realizat un sfert din lucrări
Drum Expres Turda – Tureni: Asocierea condusă de Dimex 2000 a realizat un sfert din lucrări
Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj a prezentat miercuri imagini de pe șantierul Drumului Expres – ...
Romgaz a încheiat un contract de vânzare gaze cu Engie România în valoare de aproape un milion de lei
Romgaz a încheiat un contract de vânzare gaze cu Engie România în valoare de aproape un milion de lei
Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz a încheiat marţi, 24 aprilie 2024, un contract de vânzare gaze cu Engie ...
Criză Ungaria- Volatilitatea forintului face mai atractivă moneda euro pentru investitorii germani din Ungaria
Criză Ungaria- Volatilitatea forintului face mai atractivă moneda euro pentru investitorii germani din Ungaria
Volatilitatea forintului ungar a crescut sprijinul pentru introducerea monedei euro în rândul investitorilor germani din ...