CNAIR: O comisie va cerceta modul de intervenţie pe A2. ANM nu a emis nicio atenţionare de polei

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a constituit miercuri o comisie care va cerceta şi va stabili modul în care s-a intervenit şi s-a acţionat miercuri dimineaţă pe autostrada A2, unde s-a format o peliculă de gheaţă, subliniind că Administraţia Naţională de Meteorologie nu a emis nicio atenţionare de polei.
Economica.net - mie, 16 nov. 2016, 10:04
CNAIR: O comisie va cerceta modul de intervenţie pe A2. ANM nu a emis nicio atenţionare de polei

Compania dă asigurări că, în cazul în care se vor constata deficienţe, vor fi aplicate sancţiuni.

Potrivit unui comunicat al CNAIR remis miercuri AGERPRES, pe autostrada A2, pe anumite sectoare izolate de drum, din cauza fenomenului de condens şi a temperaturilor scăzute, s-a format o peliculă de gheaţă pe partea carosabilă. În aceste condiţii, s-a acţionat cu material antiderapant.

‘Menţionăm că nu a fost emisă nicio atenţionare de polei de către Administraţia Naţională de Meteorologie. În urma apelului lansat de Poliţia Rutieră, conform conducerii DRDP Bucureşti, s-a acţionat cu material antiderapant. În ceea ce priveşte panourile de informare VMS, atât cele de pe autostrada A2, cât şi cele de autostrada A1, afişau următorul mesaj: Adaptaţi viteza, circulaţi prudent!!!!’, afirmă CNAIR.

CNAIR a format, la nivel central, o comisie, care va cerceta modul de intervenţie şi acţiune pe A2 şi dă asigurări că, în caz de deficienţe, vor fi aplicate sancţiuni.

‘Precizăm că, în urma evenimentelor din această dimineaţă, la nivelul CNAIR Central s-a constituit o comisie care va cerceta şi va stabili modul în care s-a intervenit şi s-a acţionat pe autostrada A2. Comisia va cerceta modul în care s-a intervenit, dacă au fost respectate procedurile prevăzute în normativele în vigoare. În cazul în care Comisia va constata deficienţe, vor fi aplicate sancţiuni în consecinţă’, spune Compania.

CNAIR subliniază că, la sfârşitul lunii octombrie, CNAIR SA a semnat contractul având ca obiect Servicii de meteorologie iarna 2016 – 2017, cu ANM.

Nouă autovehicule au fost implicate miercuri dimineaţa într-un accident pe A2 Bucureşti – Constanţa, în urma căruia patru persoane au fost rănite, în timp ce pe sensul dinspre Constanţa spre Capitală alte şapte autovehicule s-au tamponat, însă au rezultat doar pagube materiale, fără victime.

Accidentele de pe Autostrada A2 s-au produs miercuri dimineaţa pe fondul neadaptării vitezei la carosabilul alunecos, potrivit Brigăzii Rutiere a Poliţiei Române.

Un reprezentant al Brigăzii Rutiere a declarat, miercuri, că urmează să fie aplicată şi o sancţiune administratorului drumului. Amenda poate fi de la 21 de puncte amendă la 100, cuantumul urmând să fie stabilit ulterior, după terminarea cercetării la faţa locului. Potrivit sursei citate, administratorul drumului ar fi trebuit să împrăştie din timp material antiderapant.

Reprezentantul Brigăzii Rutiere a precizat totodată că, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat că niciunul dintre conducători nu consumase băuturi alcoolice.

Te-ar mai putea interesa și
Ministrul Transporturilor: Până la sfârșitul acestui an trebuie să se circule pe Podul de la Brăila VIDEO
Ministrul Transporturilor: Până la sfârșitul acestui an trebuie să se circule pe Podul de la Brăila VIDEO
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat vineri într-o vizită la Galați că până la sfârșitul acestui an ar trebui să se circule pe Podul de la Brăila. Pasionații de......
OnePlus lansează trei noi produse din seria Nord
OnePlus lansează trei noi produse din seria Nord
Brandul global de tehnologie OnePlus a lansat trei produse noi din seria Nord. Acestea includ două smartphone-uri: OnePlus ...
Avertisment ONU – Criza alimentară poate provoca tulburări şi strămutări
Avertisment ONU – Criza alimentară poate provoca tulburări şi strămutări
Înaltul comisar ONU pentru refugiaţi, Filippo Grandi, a avertizat vineri că eventuale penurii alimentare cauzate de războiul ...
Marea Britanie se arată reticentă faţă de proiectul unei „comunităţi politice europene”, prezentat de Macron
Marea Britanie se arată reticentă faţă de proiectul unei „comunităţi politice europene”, prezentat de Macron
Şefa diplomaţiei britanice Liz Truss s-a arătat reticentă faţă de propunerea franceză de a integra Regatul Unit într-o ...