1EUR = 4.8372 RON | Bucureşti 35 º

News

CNAS: Directorii caselor judeţene de sănătate au fost înlocuiţi pentru că nu au atins criteriile de performanţă

Contractele de management ale preşedinţilor-directori generali ai caselor judeţene de asigurări de sănătate au încetat în data de 30 septembrie în urma actualizării indicatorilor de performanţă, a anunţat CNAS, transmite Agerpres.

01 oct, 2015 | Agerpres

Potrivit unui comunicat de presă al CNAS remis joi AGERPRES, până la organizarea concursurilor de ocupare a acestor posturi au fost numiţi preşedinţi-directori generali interimari, persoane care îndeplinesc condiţiile necesare.

Modificarea în proporţie de peste 50% a indicatorilor de performanţă generali şi specifici şi cerinţele specifice postului de preşedinte-director general s-a realizat ţinând cont de actualele obiective ale sistemului de asigurări sociale de sănătate, precizează sursa citată.

'Am considerat necesară această redefinire a obiectivelor, indicatorii de performanţă erau perimaţi. Preşedinţii-directori generali revocaţi din funcţie au posibilitatea să participe la concursurile care vor fi organizate pentru ocuparea acestei funcţii în concordanţă cu noii indicatori', a declarat Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS, potrivit comunicatului de presă.

Actualizarea indicatorilor s-a realizat cu precădere ţinând cont de gradul actual de informatizare a sistemului asigurărilor sociale de sănătate, informează sursa citată.

CNAS precizează că introducerea cardului naţional de sănătate dă o nouă dimensiune a activităţii caselor de asigurări de sănătate din punct de vedere al monitorizării, evaluării, validării şi decontării serviciilor medicale.

'Îmbunătăţirea colaborării cu furnizorii de servicii medicale în interesul asiguraţilor este un obiectiv prioritar al sistemului de asigurări de sănătate. Creşterea responsabilităţii şi a transparenţei în utilizarea eficientă a fondurilor din sistem este o altă prioritate transpusă în actualii indicatori de performanţă. Creşterea disciplinei contractuale şi financiare. Responsabilizarea preşedinţilor-directori generali, manageri locali ai sistemului public de sănătate, prin operaţionalizarea şi cuantificarea mai clară şi mai obiectivă a rezultatelor activităţii lor. Astfel, numărul de indicatori de performanţă a crescut de la 65 la 111', a explicat CNAS.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO