1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -2 º

News

Coșurile de mână au fost interzise în magazine. Se întâmplă în Argeș

Mai multe măsuri ce au ca scop evitarea aglomeraţiei la cumpărături au fost stabilite joi în urma discuţiilor purtate între autorităţile din Argeş şi reprezentanţii supermarketurilor şi marilor centre comerciale din judeţ, relatează Agerpres.

26 noi, 2020 | Agerpres

La întâlnirea convocată de prefectul Emanuel Soare au participat reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, Inspectoratului Judeţean de Poliţie , Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

"Ţinând cont de numărul ridicat al cazurilor de infectări cu noul coronavirus, dar şi de faptul că se apropie minivacanţa de 1 decembrie şi perioada sărbătorilor de iarnă, prefectul Emanuel Soare a stabilit, împreună cu reprezentanţii operatorilor economici, să fie implementate mai multe măsuri de limitare a aglomerării şi a riscului de transmitere a virusului SARS-CoV-2. De comun acord, s-a stabilit să se renunţe la coşurile de cumpărături de mână, care reprezintă un factor de risc epidemiologic. În acelaşi timp, vor fi montate mai multe dispensere cu dezinfectant, pentru igienizarea mâinilor", se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Argeş.

Conform aceleiaşi surse, angajaţii supermarketurilor şi agenţii de pază vor fi mai vigilenţi şi vor îndemna clienţii să respecte normele de protecţie sanitară, în special purtarea corectă a măştii şi păstrarea distanţei.

"În caz de nevoie, va fi limitat accesul clienţilor în magazin. (...) Pentru evitarea aglomerării la casele de marcat, s-a stabilit să fie ţinute deschise cât mai multe, în special la orele de vârf. De asemenea, în magazinele unde se formează cozi apropiate la casele de marcat s-a recomandat instalarea unor panouri despărţitoare, de plexiglas", se mai menţionează în comunicat.

Mesajele prin care se comunică normele de protecţie în vigoare vor fi difuzate mai des iar retailerii vor încuraja comenzile la domiciliu, acolo unde astfel de servicii sunt disponibile.

Prefectul a stabilit cu reprezentanţii supermarketurilor şi ai centrelor comerciale să rămână în legătură în continuare şi să caute împreună noi soluţii pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO