1EUR = 4.7789 RON | Bucureşti 8 º

News

Coaliţia de guvernare, şedinţă în spatele uşilor închise înainte de votul final pe bugetul pe anul 2018

Liderii partidelor de guvernământ discută, la ora transmiterii ştirii, în biroul lui Liviu Dragnea de la Camera Deputaţilor, înainte de votul pe proiectul de buget pentru anul 2018, dar şi după mesajul celor şapte ambasade privind modificările legilor justiţiei.

22 dec, 2017 | Mediafax

În biroul lui Liviu Dragnea se află, la ora transmiterii ştirii, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, premierul Mihai Tudose şi ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu.

La ora 12.00, plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului urmează să dea vot final pe proiectul de buget pentru anul 2018.

Discuţiile vin şi în contextul mesajului comun transmis, joi seara, de şapte ambasade în care se face referire la modificările legilor Justiţiei.

Ambasadele Belgiei, Danemarcei, Finlandei, Franţei, Germaniei, Olandei şi Suediei au cerut ca factorii implicaţi în proiectul de reformă a justiţiei să evite orice acţiune care ar putea duce la slăbirea independenţei sistemului judiciar şi să ceară avizul Comisiei de la Veneţia.

O altă temă poate fi legată de proiectului de lege privind Statutul Casei Regale, iniţiat de Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, dar care nu va fi susţinut de Guvern.

Întrebat ce se întâmplă cu proiectul privind Statutul Casei Regale până la urmă şi dacă se va lua o decizie în această speţă, Dragnea a răspuns joi: „Mâine avem coaliţie. Mâine discutăm".

„Eu am declarat că, personal, consider că acel palat - în nume personal, vă spun încă o dată - ar trebui să-i revină statului român, Casa Regală având domeniile retrocedate de către stat", a spus Tudose, în cursul zilei de joi.

Legat de acelaşi proiect, Călin Popescu Tăriceanu a precizat că acesta nu presupune că vor fi daţi bani în plus Casei Regale.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO