1EUR = 4.8698 RON | Bucureşti 18 º

Extern

Coca-Cola, PepsiCo şi Dr Pepper vor să reducă numărul de calorii din băuturile comercializate în SUA

Coca-Cola, PepsiCo şi Dr Pepper, cei mai mari producători de băuturi carbogazoase din lume, s-au angajat marţi să reducă cu 20 la sută caloriile pe care le conţin acestea în Statele Unite, până în anul 2025, pentru a combate obezitatea în această ţară, informează miercuri EFE.

24 sep, 2014 | Agerpres

Producătorii au ajuns la acest acord cu Asociaţia Americană a Băuturilor şi cu Alianţa pentru o Generaţie mai Sănătoasă, care au informat despre această iniţiativă într-un comunicat. Acordul a fost convenit cu prilejul conferinţei organizate de Fundaţia Clinton, care se desfăşoară în perioada 21-24 septembrie.

Pentru a reduce obezitatea, fabricanţii îşi vor vinde băuturile în recipiente mai mici, vor promova consumul de apă îmbuteliată şi vor introduce pe piaţă noi băuturi cu număr scăzut sau fără calorii. O altă măsură convenită este instalarea băuturilor în locuri specifice din supermarketuri, precum rândul final, astfel încât consumatorii să le localizeze cu uşurinţă.

Coca-Cola, PepsiCo şi Dr Pepper vor participa totodată la acţiuni de promovare - oferirea de cupoane clienţilor - şi de conştientizare a consumatorilor. Companiile vor realiza în acest scop acţiuni de sensibilizare în toate punctele de vânzare din ţară, inclusiv la cele peste 3 milioane de automate, puncte de autoservire şi frigidere care conţin aceste băuturi.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO