Cod galben de ceaţă pentru 15 judeţe. Drumuri naţionale, acoperite cu zăpadă. Vezi unde poţi rămâne blocat

Este ceaţă sâmbătă dimineaţa, în zonele joase, mai ales în Moldova şi Oltenia, regiuni în care pentru mai multe judeţe s-au emis avertizari cod galben de ceaţă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 6 şi 10 grade.
Economica.net - sâm, 21 dec. 2013, 06:45
Cod galben de ceaţă pentru 15 judeţe. Drumuri naţionale, acoperite cu zăpadă. Vezi unde poţi rămâne blocat

Administratia Natională de Meteorologie a emis cod galben de ceaţă pentru mai multe zone din ţară.

Între orele 07:00 si 09:00, pe spații relativ extinse în județul Botoșani și local în județele Neamț, Bacău, Vrancea, Iași, Vaslui și Galați se va semnala ceață. Vizibilitate redusă sub 200 m, izolat 50 m, inclusiv drumurile naționale și europene.

De asemenea, între orele 05:00 şi 11:00, local în judeţele Vâlcea şi Gorj şi pe arii relativ extinse în judeţele Mehedinţi, Olt şi Dolj, inclusiv municipiile inclusiv municipiile Rm. Vâlcea, Tg. Jiu, Dr. Tr. Severin, Slatina şi Craiova, se va semnala ceaţă care determină reducerea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50 m.

Între orele 08:00 şi 11:00, local în judeţul Braşov, inclusiv municipiul Braşov şi DN1, dar şi pe arii extinse în judeţele Călăraşi şi Ialomiţa, inclusiv drumurile naţionale şi europene aferente şi autostrada A2 se va semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii sub 200 m, izolat sub 50 m.

In prima zi de weekend, soarele lumineaza si incalzeste turistii care au ales zonele de deal si de munte, pe cand, in zonele joase de relief, in special din vest şi centru, isi fac aparitia cateva burnite si fulguieli, iar pe suprafete mici, se poate forma polei. Pe crestele montane inalte, vantul sufla ceva mai tare.

Temperaturile maxime vor pleca de la minus 6 grade in estul Transilvaniei si vor ajunge pana la 10 grade in Oltenia. Sunt nori pe cer si avem si ceata in Bucuresti, dar spre amiza, asteptam si cateva raze de soare, pe cand, termometrele vor arata 5 grade.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că sâmbătă dimineaţa nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza vremii sau a unor evenimente rutiere, nici probleme semnificative de fluenţă a traficului auto.

Totuşi, se semnalează că pe unele drumuri naţionale se circulă în condiţii de iarnă. Un strat subţire de zăpadă există pe artere rutiere precum DN7A Vidra (judeţul Vâlcea) – Groapa Seacă (judeţul Hunedoara), DN67C Novaci – Rânca (judeţul Gorj), DN13E Zagon – Barcani (judeţul Covasna) sau DN18, în zona oraşului maramureşean Borşa.

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite pe drumurile publice, conducătorii auto sunt sfătuiţi să dapteze viteza la condiţiile de drum, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculele dinainte, să efectueze manevrele de depăşire doar după o asigurare temeinică şi să utilizeze ziua luminile de întâlnire pe toate categoriile de drumuri.

Secţiile regionale de poliţie transporturi nu au semnalat probleme referitoare la traficul feroviar şi nici aeroporturi sau porturi maritime ori fluviale închise.

Te-ar mai putea interesa și
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Revenirea ajutorului militar american către Ucraina va permite armatei acestei ţări să reia iniţiativa împotriva Rusiei, dar pregătirea pentru o contraofensivă va dura mult mai mult, a......
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja ...
Ieftinire în benzinării azi, benzina și motorina costă aproape la fel. Ce se întâmplă
Ieftinire în benzinării azi, benzina și motorina costă aproape la fel. Ce se întâmplă
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei vândute în stațiile ...
Ciolacu: Regionalizarea României şi reforma bugetară trebuie făcute, dar e nevoie de analize şi studii pentru fiecare judeţ
Ciolacu: Regionalizarea României şi reforma bugetară trebuie făcute, dar e nevoie de analize şi studii pentru fiecare ...
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, ...