Cod portocaliu în Bucureşti şi 11 judeţe, cod galben în alte 15 judeţe. Ce drumuri sunt închise

Bucureştiul şi 11 judeţe sunt de la ora 02.00 până la ora 18.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar alte 15 judeţe din estul, sudul şi centrul ţării au fost atenţionate cu cod galben de ninsori viscolite, valabil de joi seară până vineri seară. De vineri şi până la începutul săptămânii viitoare, vremea va fi geroasă, iar temperaturile minime vor fi frecvent între minus 25 şi minus 15 grade, scrie News.ro.
Economica.net - vin, 06 ian. 2017, 04:39
Cod portocaliu în Bucureşti şi 11 judeţe, cod galben în alte 15 judeţe. Ce drumuri sunt închise

Mai multe drumuri naţionale din judeţele Buzău, Giurgiu, Vrancea, Brăila, precum şi un tronson al Autostrăzii Soarelui sunt închise, vineri dimineaţă, la ora transmiterii acestei ştiri, din cauza viscolului.

Poliţia Română anunţă că vineri dimineaţă, la ora transmiterii acestei ştiri, sunt închise patru porţiuni de drumuri naţionale din judeţul Buzău.

Acestea sunt DN 2B Buzău – Brăila, DN 22 Râmnicu Sărat – Brăila, DN 2E85 Buzău – Râmnicu Sărat şi DN 2C Buzău – Slobozia.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, George Creţu, drumurile au fost închise de către autorităţi din cauza viscolului şi a vizibilităţii reduse pentru a evita apariţia unor blocaje.
Din cauza condiţiilor meteo, mai multe maşini au derapat în noaptea de joi spre vineri, oamenii având nevoie de ajutor pentru a putea mişca autovehiculelor.

Printre acestea se numără şi un microbuz de transport persoane care mergea către Brăila şi care a derapat în satul Bentu, comuna Gălbinaşi. Autovehiculul a fost scos din zăpadă cu ajutorul unui utilaj, apoi şi-a continuat drumul.

În localitatea buzoiană Padina, circa 600 de gospodării nu au current electric, din cauza unei avarii apărute urmare a vântului puternic.

În judeţul Giurgiu, a fost închis DN 5 Bucureşti – Giurgiu.

De asemenea, sunt probleme din cauza viscolului şi în judeţul Vrancea, unde sunt închise DN 2N Bogza – Dumbrăveni, DN 23A Gologanu – Ciorăşti, precum şi DN 23B Măicăneşti – Ciorăşti.

Sunt închise şi două porţiuni de drumuri naţionale din judeţul Brăila: DN 2B Buzău – Brăila şi DN 22 Râmnicu Sărat – Brăila.

Totodată, este închis şi tronsonul de la Bucureşti până la kilometrul 144 al Autostrăzii A2.

Potrivit Poliţiei Române, sunt şi drumuri închise pe un singur sens.

Astfel, în judeţul Teleorman, se circulă pe un singur sens al DN 51 Izvoarele – Zimnicea.

De asemenea, sunt restricţii pentru maşinile de mare tonaj, în judeţul Giurgiu, pe DN 5B Giurgiu – Ghimpaţi şi în judeţul Galaţi, pe DN 24, DN 25, DN 25A, DN 26, DN 26A, DN 2B, DN 22B.

De la ora 1.30 sunt închise şi toate porturile de la Marea Neagră şi tot din cauza vremii au fost anulate 27 de trenuri pe Ruta Bucureşti – Constanţa, precum şi o cursă aeriană Bucureşti – Istanbul, conform sursei citate.

26 de judeţe sub atenţionare de ninsori şi viscol

Potrivit avertizării cod portocaliu transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în a doua parte a nopţii de joi spre vineri şi în cursul zilei de vineri, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa, Tulcea, Galaţi şi Vrancea, temporar viscolul va fi puternic, rafalele vântului vor atinge 70-85 kilometri pe oră, reducând vizibilitatea sub 50 de metri şi local troienind zăpada.

Avertizarea cod galben de ninsori a intrat în vigoare joi, la ora 22.00 şi va fi valabilă până vineri, la ora 20.00, în judeţele Iaşi, Neamţ, Vaslui, Bacău, Covasna, Braşov, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi şi Sibiu.

În Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei şi în jumătatea sudică a Moldovei este viscol, cu intensificări ale vântului ce ajung la 50-70 de kilometri pe oră. În Carpaţii de Curbură şi zona înaltă din Carpaţii Meridionali rafalele depăşesc 80-90 de kilometri pe oră, iar zăpada este spulberată şi troienită.

Începând de vineri seară, până sâmbătă, la ora 10.00, vor fi sub avertizare cod galben judeţele Constanţa, Tulcea, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Bacău, Iaşi şi Neamţ.

În Dobrogea, Bărăgan şi în cea mai mare parte a Moldovei va ninge moderat cantitativ, vântul va continua să prezinte intensificări cu viteze de 50-55 de kilometri pe oră şi pe arii restrânse 70 de kilometri pe oră, temporar viscolind şi spulberând zăpada.

Unele intensificări ale vântului vor fi şi în sud-vestul Olteniei, spulberând trecător zăpada depusă anterior.

Te-ar mai putea interesa și
Adrian Creci, director ADITBI: Modernizarea rețelei de termoficare ar costa 5 miliarde de euro, bani pe care Bucureștiul nu îi poate aloca
Adrian Creci, director ADITBI: Modernizarea rețelei de termoficare ar costa 5 miliarde de euro, bani pe care Bucureștiul ...
Modernizarea reţelei de termoficare din Capitală ar costa 5 miliarde de euro, bani pe care Bucureştiul de unul singur nu îi poate aloca niciodată în mod direct, a declarat directorul general al......
Bursa de la București a câștigat 3,5 miliarde de lei din capitalizare în această săptămână
Bursa de la București a câștigat 3,5 miliarde de lei din capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat, în această săptămână, 3,55 miliarde de lei din capitalizare, respectiv ...
Report de peste 5,59 milioane de euro la Joker
Report de peste 5,59 milioane de euro la Joker
Un report în valoare de peste 27,54 milioane lei (peste 5,59 milioane de euro) este în joc la categoria I a jocului Joker.
Adevărate maşini de făcut bani: cât câştigă pe minut giganţii tech precum Amazon sau Apple
Adevărate maşini de făcut bani: cât câştigă pe minut giganţii tech precum Amazon sau Apple
Companiile Big Tech, spre deosebire de alte industrii, au avut un an foarte bun în 2020, deoarece pandemia de coronavirus ...