1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 12 º

News

Cod roşu de vânt puternic, grindină şi ploi torenţiale în judeţele Călăraşi şi Ialomiţa

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni o avertizare nowcasting Cod roşu de vânt puternic, cu aspect tornadic, pentru localităţi din judeţele Ialomiţa şi Călăraşi.

06 mai, 2019 | ECONOMICA.net

Potrivit meteorologilor, în judeţul Ialomiţa, în Ciulniţa, Albeşti şi Bueşti, şi în judeţul Călăraşi, în Dragalina, Dor Mărunt, Perişoru, Ciocăneşti, Grădiştea, Cuza Vodă, Independenţa, Dragoş Vodă, Alexandru Odobescu, Vlad Ţepeş, Ştefan Vodă şi Vâlcelele se vor semnala vânt cu peste 100 -110 km/h, aspect tornadic, grindină de mari, frecvente descărcări electrice, averse torenţiale ce vor cumula cantităţi de 30 - 35 litri/mp.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.

În zonele de manifestare a fenomenelor au fost transmise mesaje de avertizare către populație prin sistemul RO-ALERT.

Pentru cele două județe au fost activate Grupele Operative ale ISU și au fost dispuse măsuri de mobilizare imediată a forțelor și mijloacelor de intervenție.

Regionalele CNAIR din zonele aflate sub incidența Codului Rosu sunt mobilizate și pregătite să intervină acolo unde situația o impune.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO