1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 12 º

News

Codul fiscal: se păstrează taxele pe resursele minerale, dar nu se majorează

Guvernul a ales să păstreze aceste taxele pe resursele minerale şi pentru anul viitor, dar fără  să le majoreze, aşa cum a sugerat preşedintele României.

05 dec, 2014 | ECONOMICA.net

Impozitul asupra veniturilor suplimentare obținute ca urmare a dereglementării prețurilor din sectorul gazelor naturale, impozitarea exploatării resurselor naturale şi impozitul pe activităţile cu caracter de monopol natural din sectorul energiei electrice şi al gazului natural se prelungesc cu un an, arată proiectul de OUG pentru modificarea Codului fiscal, publicat azi de Finanţe.
Aceste impozite au fost stabilite, iniţial, doar pentru anul 2014.

Preşedintele Traian Băsescu a spus aseară că guvernul nu poate mări redevenţele pentru resurse naturale şi că menţinerea lor la nivelurile actuale ar fi o falsă temă lansată de guvern. Băsescu a indicat apoi ca soluţie de creştere a veniturilor bugetare majorarea taxelor pe veniturile din extracţie. "Lângă redevență mai sunt două taxe, una este suprataxa pentru gaze generată de liberalizarea prețului și a doua este taxa pentru resurse minerale. În mod normal aceste doua taxe trebuie să dispară la 1 ianuarie 2015. Guvernul le poate menține numele și să le mărească", a spus Traian Băsescu.

Proiectul de Cod fiscal publicat azi arată că guvernul a ales să păstreze aceste taxe şi pentru anul viitor, dar fără majorare.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO