1EUR = 4.8583 RON

News

Codul Rutier 2014: amenzi şi mai mari pentru şoferii care încalcă regulile

Forma actuală a legii de modificare a Codului Rutier presupune amenzi mult mai mari decât cele propuse iniţial.

04 ian, 2014 | PRO TV

Forma actuală a legii de modificare a Codului Rutier presupune amenzi mult mai mari decât cele propuse iniţial, în contextul în care punctul de amendă se calculează în funcţie de valoarea salariului minim pe economie, informează Pro TV. Or, 2014 aduce creşterea salariului minim pe economie la 850 de lei brut (faţă de 800 de lei la finele lui 2013), iar un punct de amendă înseamnă 10% din valoarea acestuia.

Dacă noua lege va intra în vigoare în forma propusă, cel mai mult vor fi taxaţi cei care nu respectă semnalele la trecerea peste calea ferată, îi jignesc pe ceilalţi şoferi sau duc pe bancheta din faţă animale sau copii mai mici de 12 ani. Toate aceste nereguli vor fi sancţionate cu până la 1600 de lei.

Aceleaşi amenzi sunt propuse şi pentru cei care nu au maşinile echipate corespunzător pentru iarnă, staţionează pe drumurile publice când vizibilitatea este redusă sau îşi montează pe maşină o alarmă care sună extrem de tare, mai mult de un minut.

Valoarea amenzilor nu va creşte însă numai de la 1 ianuarie, ci si de la 1 iulie, când salariul minim pe economie va fi de 900 de lei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO