1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 35 º

Extern

Cofondatorul Reddit, Alexis Ohanian, a demisionat din consiliul de administrație al companiei și a cerut să fie înlocuit cu o persoană de culoare

Alexis Ohanian (foto), soţul jucătoarei de tenis Serena Williams şi cofondator al platformei Reddit, a demisionat vineri din consiliul de administraţie şi a cerut acestei companii să angajeze în locul său o persoană de culoare, informează AFP, citată de Agerpres.

06 iun, 2020 | Agerpres

"Era timpul să fac ceea ce este corect", a declarat el într-o înregistrare video publicată pe Twitter, în contextul în care Statele Unite se confruntă cu o mobilizare masivă a societăţii civile împotriva rasismului după decesul lui George Floyd, un bărbat afro-american care a murit asfixiat de un poliţist alb.

Antreprenorul a adăugat că viitoarele sale dividende obţinute de pe urma acţiunilor pe care le deţine în compania Reddit vor fi donate în beneficiul comunităţii de culoare, mai ales pentru "a lupta împotriva urii rasiale".

Alexis Ohanian a explicat că a luat această decizie "în calitate de tată", pentru a putea să îi răspundă într-o bună zi fiicei sale, care este mulatră, atunci când ea îi va adresa următoarea întrebare: "Dar tu ce ai făcut în acest sens?".

Reţeaua de socializare Reddit a fost creată în urmă cu 15 ani, sub forma unui amplu forum online, bazat pe principiul libertăţii de exprimare neîngrădite.

Pe măsură ce companiile dominante de pe piaţa reţelelor de socializare, precum Facebook şi Twitter, şi-au înăsprit reglementările privitoare la conţinuturile instigatoare la ură, o parte a extremei drepte americane a migrat spre platformele Reddit şi 4chan.

Dar, de aproximativ doi ani, Reddit a lansat o amplă campanie pentru a se debarasa de aceste grupări şi de aceşti utilizatori, pe care îi consideră "toxici".

Potrivit site-ului specializat The Verge, decizia lui Alexis Ohanian intervine într-o perioadă în care moderatorii anumitor grupuri importante de pe această platformă online l-au criticat pe Steve Huffman, CEO-ul şi unul dintre fondatorii Reddit, acuzându-l că nu a întreprins acţiuni împotriva rasismului şi a unor comunităţi online virulente, precum aceea a susţinătorilor lui Donald Trump.

Steve Huffman a precizat într-un comunicat că platforma Reddit va da curs solicitării formulate de Alexis Ohanian de a fi înlocuit cu o persoană de culoare şi că echipele aflate în subordinea lui lucrează pentru "a schimba regulamentul referitor la conţinuturile care exprimă ură explicită".

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO